Reisebrev fra årets andre Portugalsamling

08.04.2019 08.39.25

Etter et par hviledager i Norge var det igjen duket for en ny samling i Portugal. Samlingen består av utøvere fra senior- og U23 landslaget og vi er godt over 20 stykker.

Vi oppholder oss på Montebelo Aguieira Lake Resort. Med flotte leiligheter, varm mat og topp kajakkutstyr kan man si at dette er en egnet plass for noen solide treningsuker. Det er tydelig at flere nasjoner liker seg her nede. Padlere fra Ungarn, Polen, Latvia, Belgia og Canada har vært her samtidig som oss.

Utenom padling, minigolf, fotball, volleyball og tennis er det ikke mye annet å gjøre her, så da den etterlengtede fridagen kom reiste de fleste av oss på utflukt. Noen kjørte til Coimbra, mens andre kjørte til Porto. Coimbra er kjent for Universitetet, som er et av de eldste i Europa og regnes som ett av de beste universitetene i Portugal. Porto er den nest største byen i Portugal og er kåret til et av de beste reisemålene de siste årene.


En vanlig dag ser slik ut: jentene har en kort teknikkøkt klokka 8 hver morgen, guttene trener klokka 9, så trener jentene igjen klokka 10. For å følge opp de ulike programmene og alle utøverne, er det slik Rasto har satt opp morgenen. På kvelden trener jentene halv 5 og guttene litt senere. Jentegruppa består av 8 norske padlere. Utøvere fra Slovakia, Tsjekkia og Sverige har også vært en del av denne gruppa. Guttakrutt består av to grupper: de som satser 200/500m og de som satser 1000 meter.

Vi har vært heldige og hatt med oss flere dyktige trenere på samlingen. Rasto har utarbeidet et innholdsrikt og utfordrende program med økter både i lagbåt og i K1. Han er den som har sanket flest kilometer i (motor)båten og deltar på minimum 5 treninger i løpet av dagen. Tom Selvik tok også turen ned til Portugal for å bidra med sin kunnskap og erfaring. Flere utøvere fikk testet laktatprofil mens han var her. Da Tom reiste kom Morten Iversen, sammen med Susanne Rosåsen. Susanne er med på samlingen som en del av den nye satsingen «Trenerløftet». I denne forbindelse kan hun lære en ting eller to fra Morten og de andre trenerne. 4. april hadde Rasto bursdag. Denne dagen ble markert med kake og allsang fra full spisesal.


Selv om det går mye i soving, spising og trening har vi klart å presse inn noen sosiale arrangementer på timeplanen. Tradisjonen tro ble det arrangert lagkonkurranse med samtlige padlere. Vi har blant annet testet matlagingskunnskaper, tegneegenskaper og samarbeidsevne.


Med hjemreise onsdag 10. april er det bare å legge klærne i mammas skittentøyskurv, slik at de blir rene til påskesamlingen i Flekkefjord.


Stor hilsen fra Camilla Rozanski

 

Tags: #Flattvann