Redningsselskapet tar myke trafikanter på alvor.

25.06.2019 06.36.08

Gjennom deres medlemmer og givere har Redningsselskapet reddet liv og berget verdier til sjøs i 128 år. De siste seks årene har antallet kajakker i Norge doblet seg – fra 80 000 til 170 000. Samtidig øker antallet utøvere av andre vannsportaktiviteter – som for eksempel kiting, SUP, windsurfing og surfing.

Gjennom RS Aktiv tar Redningsselskapet sjøens myke trafikanter på alvor, slik at de kan være til stede for alle på sjøen og sørge for at ingen skal drukne. 

RS Aktiv består av:

1) Ett medlemskap - som gjør det mulig for Redningsselskapet å være tilstede på sjøen og gir medlemmene mulighet til fri assistanse

2) Utstyrsregistrering

3) En nødknapp – et rimelig tilleggsprodukt som gjør det enkelt å varsle i krevende situasjoner

 

Utstyrsregistrering – viktig for både padlere og redningsresursene

Hvert år iverksettes mange redningsaksjoner fordi det blir funnet tomme kajakker eller andre fartøy uten noen form for merking. Redningsselskapet ønsker at alle fartøy – også de uten motor – merkes godt. På denne måten unngås unødvendige redningsaksjoner. 

Redningsselskapet lanserer nå RS Aktiv Utstyrsregistrering som er underlagt Småbåtregisteret – for padlere, kitere, surfere og andre myke trafikanter på sjøen. Merket kan du feste på for eksempel kajakken, SUP-brettet, surfebrettet eller seilbrettet ditt. Det er laget i refleksmateriale og måler kun 3 x 5 cm.

Hvis noen finner utstyret ditt med dette merket på, kan de raskt avklare hvem som er eier og om det skal iverksettes en redningsaksjon eller ikke. Du kan også søke opp hvem som eier fartøyet på sbr.rs.no. En annen fordel ved RS Aktiv Utstyrsregistrering er at mistet utstyr kan returneres til eier og omregistreres ved kjøp og salg av utstyr.


Fremtidig samarbeid

Redningsselskapet og Norges Padleforbund skal jobbe sammen for å bedre sikkerheten og samspillet mellom myke og andre trafikanter til sjøs.

 

Tags: #Hav , #Generelt