Qajaq-treff 2017 på Stokkøya

17.08.2017 22.00.14

Helt siden 2009 har den driftige gjengen bak Qajaq-treffet på Stokkøya arrangert sine samlinger for grønlandsentusiaster og ikke minst holdt uoffisielle NM i Grønlandsrulle.

Alle bilder: Vibeke Trøa

Årets treff samlet 45 deltakere og av disse deltok 11 menn og 9 kvinner i rullemesterskapet. Bernt Marius Johnsen er fast medlem av arrangørstaben. Han forteller om noe av grunnen til suksessen:

- Vi har funnet vår modell, sier han. En avslappet og litt tilbakelent stemning der folk mest av alt har det gøy sammen uten stress. Vi samler folk fra Europa og USA, og ”grønlandskjendiser” som Dubside og Anders Thygesen er alltid til stede. Dubside er kanskje verdens mest kjente grønlandspadler og er dommer for NM i Grønlandsrulle.

- Konkurransen er hard, det er mange dyktige norske grønlandsrullere! Den morsomste konkurransen er bygging av og påfølgende sprintpadling med kajakk i listverk og Gladpack plastfolie! Dameklassen i NM i Grønlandsrulle ble vunnet av Ingebjørg Kalejord Svalebjørg fra Notodden, mens Jørgen Wessel fra Oslo vant herreklassen. Vi gratulerer! Klikk her for lenke til fullstendig resultatliste. 

Foto: Vibeke Trøa

Geir Kvillum er President i Norges Padleforbund og var invitert til treffet som gjest. Han likte det han så:

- Det var en veldig god og hyggelig stemning under hele arrangementet. Arrangørstaben gjorde en imponerende jobb, og mange av padlerne var utrolig dyktige. Vi trenger denne typen arrangement, det er viktig å vise mangfoldet til padlesporten. Her fikk jeg gleden av å møte et arrangement som formidlet våre verdier; padleglede, raushet og trygghet. Og Grønlandsrulling er en konkurranseform med potensial! 

Klikk her for å lese mer on neste års Qajaq-treff. 

Foto: Vibeke Trøa Foto: Vibeke Trøa Foto: Vibeke Trøa Foto: Vibeke Trøa

Tags: #Hav