Padleleiren på Storesand, Hvaler

14.06.2018 12.14.57

Denne helgen var det duket for padleleir på idylliske Hvaler, og med over 130 deltakere ble det en strålende suksess! Deltakerne kom fra land og strand for å ta del i den årlige sommerleiren. Forbundet var til stedet, tok del i aktivitetene og fikk oppleve den gode stemningen som Fredrikstad Kajakklubb skapte for deltakerne.  Helgen besto av tilbud som nattpadling, workshops, rullekurs, Grunnkurs, Teknikkurs, Aktivitetslederkurs, korte og lange turer, ja her var det noe for enhver smak! Kvelden ble spilt inn med live musikk, felles pizza og lystig stemning blandt deltakerne. 

Hilsen og oppsummering fra arrangøren følger;

Så er padleleir 2018 plutselig over!

Vi sitter igjen med følgende fire stikkord

  • Inkluderende

Vi i sekretariatet fikk mange lovord om trivsel og velvære, og «masse hyggelige mennesker» var ord som gikk igjen.

  • Knallvær

Det har vært noen år med mye både vind og regn, men i år var det som det var den aller første leiren i 2002, sol og varme til langt på natt.

  • Mange turtilbud

Noe som traff både langpadlerne og de ferske. Bølgesurferne fikk imidlertid ikke innfridd  sine ønsker….

  • Grillforbud

Men hva gjør vel et grill forbud ……Det finnes spekemat, pizza, kyllingsalat og mye annet godt, som for eksempel «real turmat»…….

Nattpadling

Allerede fredag kom det første fasinerende turtilbudet. Etter at det var ønsket velkommen og mange hadde behov for å sette seg ned og slappe av, dro det en stor flotilje ut på NATTPDLING klokka 23.00 fredag kveld. Det var havblikk, og innimellom registrerte vi blinkene fra Ferder- og Torbjørnskjær Fyr. En times tid lå vannet padeflatt og da uret dro seg mot halv ett og en og annen svarttrost allerede tenkte på en ny soloppgang med sine melankolske, vakre triller, ble vannspeilet brutt og padlerne med hodelykter som fornøyde returnerte til telt og soveposer….

Lørdagen er alltid hektisk

Lørdag morgen er det alltid hektisk på vår padleleir på Storesand. Deltagere skal registreres og alle skal rekke å mede seg på tur eller andre aktiviteter før klokka 10….

Klokka 10 senker roen seg igjen litt i leiren og det er et ytende liv på vannet.  Noen skal helt til Akerøya, mens andre nøyer seg med en tur rundt Lauer. I bukta utenfor stranden trenes teknikk og rulle, nok en gang har værgudene holdt sin hånd over padlere og arrangører. Det er en sol fra klar himmel og nesten ikke vind….og  utover ettermiddagen kommer slitne, fornøyde, solbrendte kropper oppover mot leiren.

De siste årene har vi hatt levende musikk i teltet på lørdagen. Også iår. Fred og Bim spilte coverlåter, og det var dans og liv i en vakker sommerkveld. Men padlere har fokus på fuktige opplevelser i dagslys, ikke på fuktige kvelder…..

Søndag morgen var det ny tur, og nye aktiviteter på vannet. Været var fortsatt strålende….


Men for å gjøre en lang vakker sommerhistorie kort: Da alle padlere var kommet trygt inn og de fleste la nesa hjemover, rigget Fredrikstad Kajakklubb ned leiren….. og da den siste teltduken ble lagt på lastebilen kom de første regndråpene…….

Vi takker klubbens arrangører, spesielt han med ansvaret for været! Vi takker også  og ønsker velkommen neste år!

 

Vennlig hilsen

Dan Christiansen

Storesand Padleleir

 


Foto: Hilde Aanestad

Tags: #Hav