Norges første verdenscupseier i padling siden 2009!

28.05.2019 20.09.08

I helgen ble WC1 i padling arrangert i Poznan i Polen. Norge stilte med 9 deltakere og kom hjem med ett gull, ett sølv, en fjerdeplass og en femte plass som beste resultater. Under følger en oppsummering av alle distansene

K1 200m Hakeem Teland

Hakeem padlet et bra løp, og ble nr. 6 i heatet, kun 2 sekunder bak vinneren Liam Heath (som også vant finalen). Etter nye regler skulle 6 heat bli til 3 semifinaler, så for å gå videre til semifinalen måtte han bli nr. 4. Det ble derfor ingen semifinale på Hakeem, men det er tett på 200m, og han har

K2 500m og 200m Kristine Amundsen/Elise Erland

Kristine/Elise kom på 7. plass i heatet, men med en god tid kom de videre til semifinalen. I semifinalen padlet de inn til en 8. plass, og gikk ikke videre til finale. På 200m kom de på 8.plass i heatet og semifinalen, og kom ikke videre til finalen. Kristine og Elise deltok på sin første verdenscup, og fikk dessverre ikke trent så mye sammen før verdenscupen, ettersom den kom raskt etter sesongstart. De har mye å gå på når det gjelder samkjøring, og høstet mye erfaring til videre satsning!

K1 1000m Lars Magne Ullvang

Lars Magne ble nummer to i heatet med nest beste tid av alle startende. I semifinalen fikk han det derimot ikke til, og ble nummer 6, som ga en plass i B-finalen. Der viste han igjen at det er i A-finalen han hører hjemme, da han tok en sterk seier, og endte til slutt på en 10. plass!

K1 1000m Anna Sletsjøe

Anna padlet inn til 5. plass i heatet og gikk videre til semifinalen. Der padlet hun et sterkt løp, og fikk ut alle kreftene, men endte til slutt opp på 4. plass som akkurat ikke ga plass i A-finalen, men Anna ble nr. 10 totalt!

K1 500m Maria Virik

Maria var i det desidert tøffeste heatet på k1 500m. Hun startet løpet hardt, og lå på 4. plass ved halvkjørt løp. Derifra var det tydelig at løpet ikke var disponert godt nok, og hun ble nr. 9 i heatet og gikk ikke videre til semifinale.

K2 1000m Eivind Vold/Amund Vold og Jo Sondre Solhaug/Daniel Salbu

Jo Sondre/Daniel ble nr. 3 i sitt heat, og Eivind/Amund ble nr. 2 i sitt. De to norske båtene møttes i semifinalen, og Eivind/Amund kom inn 0,5 sekunder foran Jo Sondre/Daniel, og tok den siste A-finale plassen. I A-finalen kjørte Eivind/Amund et godt disponert løp, hvor de med en sterk avslutning endte på 5. plass, med kun 1 sekund opp til medalje! I B-finalen lå Jo Sondre/Daniel bak teten fra start, og avsluttet på 5. plass (14. plass totalt).

K2 500m mix Kristine Amundsen/Hakeem Teland og Elise Erland/Daniel Salbu

K2 500m mix ble arrangert for første gang på verdenscupen i helgen. Det var stor entusiasme rundt den nye distansen, og mange sterke båter som stilte til start! Elise/Daniel ble nr. 6 i heatet og Kristine/Hakeem ble nr. 7 i heatet. Det var ikke semifinaler på distansen, og ingen av de norske båtene gikk til finalen.

K1 5000m Maria Virik og Anna Sletsjøe

Maria fikk verst tenkelig start på 5000m da bryggemannskapet holdt igjen båten hennes da starten gikk. Hun ble da liggende helt sist, men kjempet seg oppover i feltet, og endte på en 9. plass. Anna fikk et mye bedre løp, og viste seg spesielt god på de innlagte overbæringene. Hun lå lenge på 3. plass, men ble passert på sisterunden, men endte på en sterk 4. plass!

K1 5000m Eivind Vold og Amund Vold

Vold-brødrene tok ledelsen fra første overbæring, og samarbeidet derfra med å øke ledelsen til resten av feltet! Da det nærmet seg mål var ledelsen så stor at de i stedet for å spurte mot hverandre gikk sammen over målstreken. Målfoto viste allikevel at Amund så vidt var foran Eivind, og delte gullmedaljen til Amund og sølv til Eivind! Dette er Norges første verdenscup gull siden Eirik Verås Larsen vant samme distanse i 2009!

Tags: #Flattvann