Nordisk Mesterskap oppsummert

15.08.2018 09.01.07

Helgen 11.-12. august 2018 ble nordisk mesterskap arrangert på Gillsvann i Kristiansand. Norge stillte med stor tropp og totalt samlet troppen inn 39 medaljer, hvorav 9 gull, 11 sølv og 19 bronser!

 

Link til Christine Juuls bilder fra Nordisk Mesterskap 2018 - https://photos.app.goo.gl/6Mfm9bGqQBveuVT28

U16

Det norske U16-laget presterte godt gjennom hele helgen, og nådde målsetningen om minst fem medaljer samt medaljer i både herre- og dameklassen. Det at laget tar medaljer i alle disipliner: K1, K2, K4 og staffet, understreker at det har blitt gjort et solid stykke arbeid i klubbene siden sesongåpningen på Bagsværd Sø i slutten av april. Spesielt gledelig er det å se at hele laget treffer med formen den helgen det gjelder som mest. De norske utøverne er godt fornøyd med årets prestasjoner, og tar med seg årets nordisk som en verdifull erfaring mot neste sesong.

Undertegnede ønsker i denne sammenheng å trekke frem det gode samholdet i U16-troppen. Utøverne har gjennom hele helgen støttet hverandre i tykt og tynt. Dette på tvers av kjønn, K1- og lagbåtkombinasjoner. Dette hadde ikke vært mulig uten en god grunnkultur i klubbene, og det sendes derfor ut en stor takk til trenere og støtteapparat som gjør dette mulig. Holdninger som dette, kombinert med sultne utøvere håper vi kan bli en del av grunnlaget for en ny gullalder for norsk padling.

Sindre Kumle Berg og Martin Befring

U18

Det var knyttet mye spenning til det norske U21-laget under Nordisk mesterskap i padling i helgen som var. Guttene i U21-laget har på grunn av fokus på mesterskap denne sommeren ikke hatt anledning til å delta på samlinger, men har til tross for dette blitt oppfordret til å trene sammen i de lagbåtene de skulle kjøre. Jentene på sin side hadde en felles samling i Flekkefjord i midten av Juni der de fikk jobbet mye med lagbåt-kombinasjoner.

Til tross for store distanser mellom utøverne, har de brukt mye tid og krefter på å trene sammen på tvers av klubbene. Det har gitt resultater. Til sammen har U21-laget høstet inn hele 20 medaljer. Et satsningsområde frem mot de Olympiske Leker i 2024 er å skape et medaljelag i lagbåt. Dette er Norge på vei mot, der både jentene og guttene har klart å ta medaljer i lagbåt, både K2 og K4, i Nordisk mesterskap i 2018. 

Selv om mange i U21-laget har deltatt på Nordisk mesterskap tidligere år, var det flere i U21-troppen som deltok for første gang i et Nordisk mesterskap, men som beviste at også de kunne bite solid fra seg. Dette beviser at med riktig og smart trening og en appetitt for suksess kan utøverne prestere svært bra. Norge gleder seg til fortsettelsen!

Eivind Moer

U21

U18 laget tok 13 medaljer under Nordisk, det ble 1 gull, 2 sølv og 10 bronse. Det var mange spennende og godt gjennomførte løp av U18 laget og det var veldig gledelig at mange av medaljene ble vunnet i lagbåt!

Det ble gjennomført to samlinger i forkant av Nordisk, en samling på Årungen som var for halve laget og en samling på Strand KK som var for hele laget. Samlingene hadde fokus på lagbåt og trening på konkurransefart. U18 gjengen har gode lagbåt egenskaper, er målbevisst og treningsvillige. De er alle spennende utøvere for fremtiden!

Eirik Verås Larsen

Foto: Christine Juul

Tags: #Flattvann