Jergus padlet inn til ny 8.plass i World Cup

05.09.2017 07.14.26

Jergus Badura kvalifiserte seg til finalen i helgens World Cup i slalåm i Ivrea i Italia, og endte til slutt på en flott 8. plass.

Dette er den andre 8. plassen i et WC-stevne i år, og Jergus er også nummer 8 i verdenscupen sammenlagt – noe som er den beste norske plasseringen i slalåm noen gang. Banen i Ivrea var krevende med store bølger og et par valser som stoppet padlerne hvis de ikke traff riktig.

- Jeg er veldig fornøyd med å være åttende beste padler i WC, forteller Jergus. Årets sesong har så langt vært som en drøm. Men jeg er egentlig mer fornøyd med semifinalene – jeg har padlet to feilfrie semifinaler på rad og leder faktisk statistikken uansett klasse!

Årets siste WC i La Seu d Urgell

Verdenscupfinalen er allerede kommende helg i den spanske byen La Seu d Urgell i Pyreneene, like ved Andorra. Anlegget ble bygget til OL i Barcelona, har transportbånd som bringer padlerne tilbake til start og gode bomuligheter 30 m fra banen. 

- Jeg gleder meg til konkurransen, jeg skal gjøre mitt beste. Etter konkurransen drar jeg til Pau like over grensen til Frankrike, og blir der i tre uker for å forberede meg maksimalt til VM!

Klikk her for å følge verdenscupfinalen. 

Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Foto: Balint Vekassy / Canoephotography.com

Tags: #Elv , #Padling i toppen