Stor sportslig suksess i verdenscup på hjemmebane!

13.06.2019 09.24.46

Med et gull, to sølv og to bronser ble verdenscupen i maratonpadling som ble arrangert i Sandvika 31. Mai – 2. Juni en stor sportslig suksess! 17 nasjoner og mer enn 100 utøvere deltok på verdenscupen! Under følger en oppsummering av løpene:

Damer U18 Short Track 3400m

Theresa Fürstenberg padlet sin første verdenscupstart, og padlet inn til 11.plass

Herrer U18 Short Track 3400m

Kristoffer Mjelstad imponerte i løpet, og med gode overbæringer klarte han å sikre en overraskende og sterk 2.plass! Eirik Usland-Gade kom på 12. plass i samme løp

Damer Senior Short Track 3400m

Anna Sletsjøe var hele veien med i medaljekampen, men endte til slutt på 4.plass.

Herrer Senior Short Track 3400m

Amund og Eivind Vold imponerte med sterk padling fra start, og hadde kamp hele veien til målstreken, men det ble til slutt gull til Amund og Sølv til Eivind! Karl Anders Sletsjøe ble nr. 19 i samme løp!

Herrer U18 23km

Kristoffer Mjelstad som imponerte med sølv i Short Track, var lenge med i kampen om medaljene, men da han veltet på siste overbæring mistet han muligheten til å ta medalje, og kom på slutt på 9.plass.

Damer U18 19km

Thea Duus Røsten sikret Norges første medalje i Damer U18 klassen i maratonpadling, da hun spurtet forbi konkurrenten og sikret 3.plassen i løpet!

Damer Senior 26km

Maria Virik var lenge med tetfeltet, men mot slutten av løpet måtte hun gi tapt mot maratonspesialistene, og kom inn på en 9.plass. Ella Jones kom på 13.plass. Med i tetfeltet var også Anna Sletsjøe, og det så lenge ut til at hun kunne vinne en medalje. Dessverre fikk hun ødelagt rorsystemet i kajakken, og det var da ikke mulig å fullføre løpet!

Herrer Senior 30km

Amund og Eivind Vold kom godt ut på herrenes 30km og preget tetgruppa i starten av løpet. Rundt halvkjørt løp hang begge brødrene på halen av feltet, og det så ut som de var i ferd med å falle av, men da en av favorittene veltet underveis, virket det som de fikk ny energi, og var igjen med i kampen. Etter siste overbæring ble det strekk i tetfeltet, og Amund kjempet seg inn til 3.plass, med Eivind igjen rett bak på 4.plass. Maratonspesialistene Mads Brandt Pedersen fra Danmark og Adrian Boros fra Ungarn tok 1. og 2.plass. Det var andre gang lillebror Amund slo Eivind på samme helg. «Han må ikke bli vant med å komme først av brødrene helt ennå» sier storebror Eivind, som mener vi har mer i vente av brødrene!

Morten Minde kom på 9.plass, Daniel Salbu på 19.plass, Gunnar Nydal Eide på 27.plass, og Marcus Nicolaisen på 35.plass i samme løp.

Tags: #Flattvann