EM i maratonpadling, Metkovic, Kroatia 5.-8. juli 2018

05.07.2018 08.18.19

EM i maratonpadling 2018 arrangeres i Metković i Kroatia. Metković ligger langt sør i Kroatia og er en grenseby mot Bosnia-Hercegovina. Byen har rundt 15 000 innbyggere og ligger ved elven Neretva. Dette er den samme elva som renner under den berømte Stari Most-broen i byen Mostar i Kroatia. Europamesterskapet arrangeres over 4 dager, fra 5. til 8. juli.Den norske troppen konkurrerer i følgende kategorier og tidspunkter:

Torsdag 5. juli 2018
1000: K1 u23 damer, 23km: Anna Sletsjøe
1700: K1 junior herrer, 23km: Gunnar Nydal Eide

Lørdag 7. juli 2018
1700: K1 senior herrer, 30km: Morten Minde, Daniel Salbu

Søndag 8. juli 2018
1645: K2 senior herrer, 30km: Daniel Salbu/Morten Minde

Link til live stream: https://www.youtube.com/CanoeEurope
Web-adressen til mesterskapet: http://metkovic2018.kajak.hr

Maraton-konkurranser foregår på en avlukket bane, hvor hver runde er mellom 3,5 og 4 km. For hver runde er det overbæring, hvor padlerne må hoppe ut av kajakken og løpe et stykke (100-200m) over land. Total lengde på konkurransen er mellom 20 og 30 km, avhengig av kategori og klasse. Maratonpadling krever en velutviklet kombinasjon av utholdenhet, taktikk og teknikk. Konkurranseformen har sitt utspring i tidlige konkurranser hvor løpene gikk fra ett sted til et annet, og hvor man undervis passerte elver, kanaler og sjøer. Mellom de ulike vannspeilene måtte man bære med seg kajakken over land. Etter hvert har sporten utviklet seg mot en mer tilskuer-vennlig form, der løpet foregår på en rundbane. Overbæringene er mer kunstige, og foregår nå inne på en padlestadion, gjerne rett foran hovedtribunen.

VM i NORGE 2020
Norge er tildelt Verdensmesterskapet i maraton-padling for 2020. Mesterskapet skal forgå i Sandvika i Bærum, like utenfor Oslo. Overbæringer og publikumsområder vil være på nye Kadettangen. Padlebanen vil ligge delvis på Sandviksbukta, med en liten sving inn mot Kjørbokollen. Fra broen over til Kalvøya vil det praktisk talt være mulig å se hele løpet. I tillegg vil kameraer rundt løypa, samt lavtflyvende droner, overføre det som skjer til storskjermer slik at publikum kan følge godt med.
I tillegg til å gjennomføre et storslagent mesterskap for deltagere og tilskuere, satser Norges Padleforbund på å stille med et stort og slagkraftig landslag på hjemmebane. Vi har mange talenter, så muligheten for å få høre “Ja, vi elsker” på seremoniplass er absolutt tilstede.
Nye Kadettangen, slik den ser ut på tegnebrettet.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen