Bronse til Eivind Vold

06.07.2017 14.32.30

Helga 14. og 15. juli arrangeres EM i sprintpadling for seniorer i Plovdiv i Bulgaria. Her er de norske resultatene.

Rapport tredje dag

Eivind Vold (Oslo KK) har ved flere anledninger vist at han er blant verdens beste på 5000 m. På mesterskapets siste dag satte han en foreløpig krone på verket med en flott bronse på K-1 5000 m – den første norske mesterskapsmedaljen siden Eirik Verås Larsen. Vi gratulerer!

Evind tok bronse i EM. Foto: Eirik Verås Larsen / NPF

Duoen Lars Magne Ullvang/Hakeem Teland endte på en sterk sjuendeplass i A-finalen på K-2 500 m, og viser med dette at de er en båt for fremtiden!

Rapport andre dag

K-1 1000 m Herrer: Jo Sondre padlet ett bedre løp enn i semifinalen og endte på tredjeplass i B-finalen. Totalt ble han nr 12 i EM. Åpningen var kontrollert og midtpartiet litt for passivt, men avslutningen var forrykende!

K-4 500 m Herrer: Gutta presterte igjen sitt beste løp når det gjelder som mest! Rask start og følger de beste båtene ut, taper litt på midtpartiet men holder farten til de beste båtene mot slutten. Sjetteplass i B-finalen, kun 2,3 sek fra vinneren. Blir nr. 15 totalt!

Rapport første dag - etter lunsj:

K-2 500 m Herrer: Lars Magne og Hakeem gikk all inn og kapret andreplassen i sin semifinale og er dermed klar for A-finale søndag formiddag. De var raskt ut av startblokkene og lå langt fremme hele løpet. Siste 100 m ble en kamp med melkesyren og gutta er glad for at det er en dag hvile før finalen.

K-4 500 m Herrer: Kjørte sitt beste løp så langt i sesongen. De var med ut av startblokken, noe som var fokusområdet etter forsøket. De holdt høy marsjfart halvveis og klarte å holde god fart helt inn i mål. Til de beste båtene taper gutta litt hele veien, men det er fordi de andre for øyeblikket rett og slett er litt bedre! I morgen er det B-finale hvor man kjemper om plassering fra 10-18. Målet er at K-4’en får til ett like bra løp i B-finalen som de gjorde i semifinalen i dag.

K-2 1000 m Herrer: Amund og Eivind leverte en meget god 1000 m hvor de gjorde alle justeringer som ble avtalt etter forsøket. De var med etter starten, fant en god marsjfart rundt 112 i frekvens og hadde en bra spurt siste 250 m. De var noen få tideler fra å få padle A-finale i morgen og endte totalt på 11.plass!

K-1 1000 m Herrer: Jo Sondre padlet første 250 m litt raskere enn i forsøket, men bommet totalt på marsjfarten og ble liggende i 90-95 i frekvens når han burde ligget på 105-110. Er ikke rom for feil og dårlige løp om en skal padle A-finale! I morgen tidlig padler Jo Sondre B-finalen. Treffer han på løpsopplegget er han god nok til å blande seg tetkampen der.

Rapport første halvdel første dag:

K-1 1000 m Senior Herrer: Jo Sondre prøver ett nytt løpsopplegg med litt roligere åpning enn vanlig. Det fungert bra i forsøket og han padlet for første gang under 3:30!
K-4 500 m Senior Herrer: Her var det kun vinner som gikk direkte til finalen. Gutta i den norske båten (Per Christian/Magnus/Lars/Fridtjof) presset ikke 100 % hele veien til mål pga semifinalen er senere i dag og varmen gjør det vanskeligere å restituere som normalt. Fornøyd med første 300 m som ble padlet med 100 % innsats.
K-2 500 m Senior Herrer: Lars Magne og Hakeem padlet et ok løp, og er klare for semifinale i ettermiddag.
K-2 1000 m Senior Herrer: Vold brødrene var i første halvdel av løpet blant de tre båtene som gikk direkte til finalen, men frekvens og rytme var ikke perfekt. Det førte til at det ble tungt etter passering 500 m og de beste båtene dro litt i fra. Klar for semifinale i ettermiddag.

Det norske laget

K-4 500 m: Per Christian Wessel (Oslo KK)/Magnus Ivarsen (Fana KK)/Lars Hjemdal (Oslo KK)/ Fridtjof Falch (Strand KK)
K-2 500 m: Hakeem Teland (Fana KK)/Lars Magne Ullvang (Tysvær KK)
K-2 1000 m: Eivind Vold (Oslo KK)/ Amund Vold (Oslo KK)
K-1 1000 m: Jo Sondre Solhaug (Asker Skiklubb/Kajakk)
K-1 5000 m: Eivind Vold (Oslo KK)

Vi følger opp mesterskapet på Padling.no og Norsk padling på Facebook. Klikk her for resultater og liveview.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen