VM Maraton 16. til 18. september

08.09.2016 08.50.14

Helga 16. til 18. september arrangeres årets verdensmesterskap i maratonpadling i Duisburg i Tyskland. Norge stiller med et spennende lag!

Norge har i flere år vært en bra maraton-nasjon, og årets lag har flere padlere som kan hevde seg helt oppe i medaljekampen. Vi følger opp mesterskapet her på Padling.no. Her er rapportene fra lagleder Morten Ivarsen.

Søndag:

Gunnar Nydal Eide og Thomas Lothe fikk kjørt seg i K-2 Junior Herrer. De endte på en 19. plass og fikk med seg god erfaring i maratonpadling på det høyeste nivået. K-2 Senior Damer med Anna  Sletsjøe og Kristiane Spikkeland kjørte et bra løp. De ble nr 10 til slutt, men gjennomførte bra.

I K-2 Senior Herrer var Eivind Vold et usikkert kort pga kjenninger av sykdom. Vi bestemte at Morten Minde skulle padle istedenfor Eivind. Ut på dagen følte imidlertid Eivind seg ok, så brødrene Vold startet. Men etter ca 10 km var det slutt, så de brøt løpet.

Lørdag:

K-2 Junior Damer med Ella Jones og Runa Brekke ble nr 10. Jentene padlet et bra løp, gikk fra 12 til 10. plass på siste runden. De viser bra moral og evne til å stå på til siste meter.

Gunnar Nydal Eide fikk en tøff reise i K-1 Junior Herrer. Et stort felt som gav han mye erfaring som helt sikkert vil komme godt med i de to neste junior-VM. 

Morten Minde endte på en flott 6. plass i K-1 Senior Herrer. Han padlet taktisk smart og disponerte kreftene bra, hentet inn tetgruppen i løpet av de siste 5 kilometerne etter å ha ligget litt bak. 

Fredag:

Runa Brekke (Strand KK) ble nr 9 i K-1 Junior Damer og fikk med det en veldig bra debut i et internasjonalt mesterskap. I følge leder Morten Ivarsen var hun veldig fornøyd selv, synes det var gøy å ligge i felt, og gjorde bra overbæringer. Runa er bare 16 år, og de fleste av konkurrentene er 17-18 år!

Anna Sletsjøe ble nr 9 i K-1 U23 Damer. Hun hadde en sterk debut i seniorklassen, gjorde gode taktiske valg og gode overbæringer.

Det ble en flott 4.plass på Eivind Vold. Han var med i teten hele veien. En firemannsgruppe kjørte tidlig fra og lå sammen inn til siste overbæring. Der mistet Eivind noen meter, det var da bare 800-900 m igjen og han klarte aldri å tette den luken. 

Junior

K-1 Junior Damer: Runa Brekke (Strand KK)
K-2 Junior Damer: Runa Brekke / Ella Jones (begge Strand KK)
K-1 Junior Herrer: Gunnar Nydal Eide (Strand KK)
K-2 Junior Herrer: Gunnar Nydal Eide (Strand KK) / Thomas Lothe (Oslo KK)

U23

K-1 U23 Damer: Anna Sletsjøe (Strand KK)
K-1 U23 Herrer: Eivind Vold, Jon Amund Vold (begge Oslo KK)

Senior

K-1 Senior Herrer: Morten Minde (Strand KK)
K-2 Senior Damer: Anna Sletsjøe (Strand KK) / Kristiane Spikkeland (Flekkefjord KK)
K-2 Senior Herrer: Eivind Vold / Jon Amund Vold (begge Oslo KK)

Lagledere: Arne B Sletsjøe og Morten Ivarsen

Klikk her for å lese mer på arrangørens nettside.

Bildet er fra Nordisk mesterskap i Koksabukta tidligere i sommer, foto: Christine Juul. 

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen