VM i Rafting 2016

19.10.2016 19.32.22

Årets VM i Rafting arrangeres i Al Ain i De Forente Arabiske Emirater i tidsrommet 31. oktober til 5. november. Norge stiller med en R4 (firemannsraft) i Damer Masters 40+.

I 2015 deltok det norske damelaget i VM i Rafting i mastersklassen for første gang. Klassen ble etablert under VM på New Zealand to år tidligere.

Tre eller flere nasjoner

Det må være tre eller flere deltakende nasjoner i mastersklassen for at de skal utgjøre en egen klasse i et mesterskap. I årets mesterskap stiller Norge en R4 Damer Masters 40+ med Helena Løf Bergan (Åmot/Kongsberg), Ella-Camilla Dahle (Kongsberg), Katrine Granviken (Oppdal) og Gerd-Mette Drabløs (Oppdal). Ella-Camilla er lagets kaptein. I Indonesia i 2015 deltok det norske laget i R6 (seksmannsflåte) sammen med Ine Skjørten Wilson og Sølvi Fjeldstad.

Den norske R4 til VM i rafting

Årets VM

Al Ain i De Forente Arabiske Emirater er kanskje ikke stedet du forbinder med elvepadling, men jentene skal konkurrere i fire disipliner: sprint, Head to Head, slalåm og utfor i friske elvestryk. Det kåres vinnere i alle disipliner samt sammenlagt.

Forberedelsene

Jentene har allerede vært gjennom samlinger i Sjoa 21.-22. mai, 17.-19. juni, 13.-14. august, 9.-11. september og 1.-2. oktober samt en konkurranse i forbindelse med NM i Slalåmpadling i Kongsberg 19.-21. august.

Laget til VM i Rafting 2016

Erfarne padlere

Alle jentene er erfarne kajakkpadlere og padler både elv, flattvann og hav. Utenom Helena Løf Bergan har de bakgrunn som raftingguider i Sjoa og Driva og har internasjonal erfaring.

Les mer

Følg oss på Facebook. 

Klikk her for å lese mer om Norwegian Masters Ladies Rafting Team.

Den norske R4 til VM i rafting Den norske R4 til VM i rafting

 

Tags: #Elv , #Padling i toppen