VM i Maratonpadling til Norge

21.03.2016 18.42.47

Gode nyheter for padle-Norge; for andre gang i historien skal Norge arrangere et verdensmesterskap i maratonpadling. Stedet er Bærum og tidspunktet er august 2020.

Konkurransene vil foregå i Bærum, med utgangspunkt fra Kalvøya utenfor Sandvika. Beslutningen ble tatt av det internasjonale padlestyret (International Canoe Federation – ICF) på møte i Madrid i nylig. Norge vant retten til å arrangere mesterskapet i konkurranse med Belgia som av mange var tippet som favoritt.

Padlere fra hele verden

Et verdensmesterskap i maratonpadling vil trekke deltakere fra alle verdensdeler, og det forventes godt over 30 deltagende nasjoner. Det vil også bli arrangert et World Cup stevne i maratonpadling samme sted i 2019, noe som vil være en god generalprøve for VM året etter.

Geir Kvillum – president i NPF:

- Å få lov til å arrangere et verdensmesterskap er en del av Padleforbundets langsiktige strategi. Det å arrangere gode og store arrangementer vil kunne løfte norsk padling, og skape verdier i et lengre perspektiv. Et mesterskap som dette inviterer til sportslig satsing på maraton, styrking av frivilligheten og vil være med på å ytterligere styrke samarbeidet mellom klubbene. Samtidig håper vi at dette gir enda mer oppmerksomhet rundt padling som folkesport og at det vil tiltrekke seg attraktive samarbeidspartnere og støttespillere. Vi gleder oss til planlegging og gjennomføring med ydmykhet i forhold til alt arbeid som må gjøres. Her blir det gode samarbeidet vi allerede har med Bærum kommune en av suksessfaktorene!

Hva er maratonpadling

Maratonpadling handler om løp som er lenger enn de 10 000 m som normalt er lengste distanse for flattvannspadlerne. En maratonkonkurranse for senior er ca 30 km lang og har innlagte overbæringer der utøverne med jevne mellomrom må ut av kajakken og løpe med den over en kort strekning før de padlere videre. Sjekk denne filmen for å se hva maratonpadling handler om. 

Les mer i Budstikka.

VM i Maratonpadling til Bærum

Fra venstre:
Geir Kvillum. Norges Padleforbund
Jose Perurena, President ICF
Jørn Cronberg, Formann ICF Marathon
Simon Toulson, Generalsekretær ICF
Sven Nicolaisen, leder Bærum Kajakklubb

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen , #Generelt