Bronse til Hakeem

25.07.2016 08.39.00

Fra 28. til 31. juli arrangeres årets verdensmesterskap for juniorer og U23 i VM i Minsk, Hviterussland og Norge stiller med sterke padlere.

Bronse til Hakeem

Hakeem startet finalen bra og lå som nummer to i første halvdel. Midtveis var det flere som blandet seg i tetkampen og det blei en tett og knallhard kamp mot mål. Etter fotofinish ble det delt bronse mellom Hakeem og en fransk padler. Vi gratulerer – dette er det beste resultat av en norsk juniorpadler noen gang!

Marte Eirin Solhaug endte på en flott 6. plass i A-finalen på K-1 200 m Damer U23. Dette gjør hele mesterskapet til et av de beste for Norge på mange år!

Oppdatering lørdag 

Hakeem viste hvilket stor talent han er på dagens forsøk og semifinale på K-1 200 m Junior Herrer. I semifinalen var han kjapt ut fra start og tok ledelsen etter kort tid. Fra 50 til 150 meter opparbeidet han seg en solid ledelse og kunne kontrollere inn til mål som førstemann. Hakeem er dermed klar for A-finalen søndag.

Foto: Lavrans Eikje

Marte Eirin Solhaug padlet også veldig bra i dagens semifinale på K-1 200 m Damer U23 og kvalifiserte seg til A-finalen søndag. Vi gleder oss! 

I finalen på K-2 1000 m Herrer U23 startet Eivind og Amund sterkt og ledet etter 250 meter. Opp mot 500 m tok den russiske båten over føringen, men med våre gutter hakk i hel. Opp mot 750 m var det flere båter som blandet seg i tetkampen. Den norske båten satte alt de hadde i en sluttspurt, men endte så vidt utenfor pallen på 4. plass. Med tanke på at de kjempet mot de beste padlerne i verden, er dette en stor, stor norsk kajakkprestasjon - vi gratulerer!

Oppdatering fredag:

På K-4 1000 m Herrer Junior startet den norske båten med Harald, Hakeem, Vemund og Mathias veldig bra og ledet fra start. Med god rytme og kraft i kajakken opparbeidet de seg en ledelse på 3-4 m opp mot 750 m. I sluttspurten kom den polske og australske båten fort, den norske båten ble til slutt slått av Polen men kom foran Australia. Andreplassen ga guttene våre direkte plass i semifinalen, der de kjørte fornuftig fra start for å spare litt krefter til slutten. De plasserte seg midt i feltet og startet opphentingen fra 500 – 700 m. De kom imidlertid til kort med sterke konkurrenter og endte på en 7. plass og er dermed klare for B-finale på søndag.

Deretter var det tid for Maria og Kristine på K-2 500 m Damer Junior. De startet friskt og fulgte teten opp mot 250 m. De fikk det noe tøffere på slutten, men kom i mål som nummer fire og fikk plass i semifinalen. Der endte de til slutt på en flott 4. plass og er klare for B-finale på søndag. 

Oppdatering torsdag:

I ettermiddagens semifinale på K-2 1000 m Herrer U23 var Eivind og Amund tente før start, noe som endte med en tjuvstart etter at den norske båten sammen med flere andre var litt "hissige på grøten". Da løpet endelig kom i gang gikk de norske guttene ut med høy frekvens men manglet kanskje litt på rytmen og samspillet, de lå dermed noe bak de fremste båtene etter 250m. Derfra kom guttene inn i flyten og kjørte meget bra på midtpartiet før de slo til med en sluttspurt som brakte dem opp på 2. plass. De er dermed klare for A-finalen på lørdag. En god start på VM for brødrene Eivind og Amund Vold!

Klikk her for lenke til resultatservice.

Klikk her for lenke til Liveview.

NPF har tatt følgende lag:

U-23

K-1 1000 m Herrer: Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK)
K-2 1000 m Herrer: Eivind Vold/Amund Vold (Oslo KK)
K-1 200 m + 500 m Damer: Marte Solhaug (Asker) 

Junior

K-1 200 m Herrer: Hakeem Teland (Fana KK)
K-4 1000 m Herrer: Harald Ivarsen (Fana KK)/Hakeem Teland (Fana KK)/Vemund Næss-Jensen (Bærum KK)/Mathias Svoren (Asker)
K-2 500 m Damer: Kristine Amundsen/Maria Virik (begge fra Bærum KK)

Vi oppdaterer artikkelen fortløpende når mesterskapet starter.

 

For mer info, kontakt:
Rastislav Kuzel (senior) tlf 991 19 138
Jacob Norenberg (junior) tlf 932 56 567

 

Klikk her for mer informasjon om VM.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen