Teknikkurs Polo i Nord-Norge

15.12.2016 09.51.46

Helgen 2.-4. desember samlet Tromsøs ivrige kajakkpolopadlere seg for å lære mer om taktikk og teknikk fra instruktør Christian Engelke.

Tekst og bilder: Elsa du Plessis.

Målet med teknikkurset er å gå dypere inn i regler, spilltaktikk og egne ferdigheter for å bli bedre lagspillere. Lagsport i kajakk er spennende og man har mye å tenke på utenom bare å score mål, holde balansen og å padle rett fram uten ror.

Angreps- og forsvarstaktikk

Alle deltakere fikk tid til å øve på avansert padleteknikk i tillegg til teknisk angreps- og forsvarstaktikk. Det ble vist mange flotte "stern turns", skudd og raske ruller i Stakkevollan Svømmehall til langt ut på søndag kveld.

Teknikkurs Polo. Foto: Elsa du Plessis

Vellykket kurs

TSI Kajakkpolo organiserte et vellykket kurs med mange timer på vannet, stilte med gode lokaler for lange teoriøkter og diskusjoner om reglene og ikke minst et veldig hyggelig padlemiljø.

Aktive klubber over hele Norge

I dag finnes aktive pologrupper i Tromsø (TSI), Oslo (OKK), Larvik (LPK), Trondheim (TKK), Bodø (BKK), Bergen (Puddefjorden KK) og Stavanger (SKK). Disse gruppene blir alltid glade når ferske spillere dukker opp og diskriminerer ingen for alder, kjønn, språk eller vridning på åren.

I tillegg har kurslederen Christian Engelke, tidligere polosjef på Svalbard og i Tromsø, flyttet til Ulsteinvik i vakre Sunnmøre. Han er ofte å se på vannet der hvor han konkurrer, oftest i enmannslag. Av og til vinner han også... Han jobber ivrig for å bygge opp polomiljøet i området. Treningene er åpne for alle som vil være med i Norges gøyeste lagsport, og da særlig ungdom.

Teknikkurs Polo. Foto: Elsa du Plessis

Tags: #Polo