Strandryddedagen 7. mai

27.04.2016 08.30.58

Vi som padler har et ekstra ansvar for å holde strendene rene. Har du lyst til å bidra? Strandryddedagen arrangeres den 7. mai og du kan gjøre en innsats for ditt nærmiljø.

Følgende er sakset fra Hold Norge Rent:

«Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der vi rydder alle Norges strander frie fra plast og søppel. Vi begynte i 2011 og har vokst hvert år siden. Strandryddedagen er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender fritt for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge. Hold Norge Rent arrangerte i 2015 denne dagen for femte gang. Selve kampanjen er en informasjonskampanje som motiverer til lokale ryddeaksjoner. Hovedtiltakene i kampanjen er PR- og mediearbeid, utarbeidelse av kampanjemateriell som faktaartikler, annonser og annet informasjonsmateriell for å engasjere til rydding, samt tilrettelegging og mobilisering av ryddeaksjoner.

For femte år på rad ble det satt ny rydderekord på Strandryddedagen. I 2015 var 19 173 personer ute og ryddet. I alt ble 855 strender, som til sammen dekker 600 000 meter kystlinje, ryddet for søppel. Mer enn 36 000 frivillige timer ble lagt ned i strandrydding i 2015. Aldri før har så mye søppel blitt funnet, og aldri før har så mange strender vært frie for plast og søppel. Det ryddes i alle fylker, og engasjementet er stigende over hele landet.»

Oppslagsbildet er hentet fra artikkelen Før fuglene kommer, og er tatt av Tom Sørum fra Oslofjordens friluftsråd. 

Klikk her for å lese mer. 

Klikk her for å melde deg på Strandryddedagen 2016.

Følg Strandryddedagen på Facebook.

Strandryddedagen 2016

Tags: #Hav