Sterk tredjeplass til Eivind Vold

02.06.2016 11.29.02

Under helgens World Cup i Sprint i Racice, Tsjekkia, padlet Eivind Vold (Oslo KK) inn til en sterk tredjeplass på K-1 Herrer 5000 m.
©Balint Vekassy/Canoephotography.com

 

Eivind var raskt ute fra start og ledet etter 500 meter. Derfra roet han del litt ned og la seg på bølgen til Max Hoff. Tetgruppen besto etter hvert av fire padlere – Max Hoff (Tyskland), Kenny Wallace (Australia) og Mátyás Koleszár (Ungarn) i tillegg til Eivind.

 

Intens sluttspurt

 

Det ble padlet hardt, og når mål nærmet seg datt den ungarske padleren av. I siste sving prøvde Eivind å runde den tyske padleren i yttersving i et forsøk på å ta bølgen til den australske padleren (for en kajakkpadler er det å ”ta” bølgen omtrent som når en syklist ”tar” hjulet til syklisten foran), men de ble for sterke i sluttspurten. Dette er to av verdens beste på denne distansen, og Eivind har for alvor tatt steget opp blant de store.

 

Stor norsk prestasjon

 

Eivinds medalje var den første internasjonale sprintmedalje i K-1 for seniorpadlere i World Cup siden 2012. Når det gjelder individuelle medaljer i mesterskap, så har Eirik Verås Larsen, Knut Holman, Einar Rasmussen, Ellen Wefald og Morten Ivarsen individuelle medaljer i EM, VM og OL. World Cup kom imidlertid ikke på programmet før på midten av 90-tallet. Der var det Mira Verås Larsen som sist vant en medalje med sin andreplass fra 2012 (K-1 Damer 1000 m i Poznan). I tillegg har Knut Holman og Eirik Verås Larsen vunnet i World Cup. 

 

Alle bilder: ©Balint Vekassy/Canoephotography.com

 

©Balint Vekassy/Canoephotography.com

 

 

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen