Reisebrev fra sprintlandslaget

20.04.2016 20.24.22

Landslagspadlerne har vært på flere samlinger i vinter, blant annet i Livigno i Italia, Florida i USA, Sierra Nevada i Spania og Montebelo i Portugal.

Her er en reportasje fra Per Christian Wessel:

- Vi går nå mot midten av april og for oss betyr det slutten på en lang samlingsperiode. Denne vinteren og våren har vært fylt med en rekke samlinger. Vi har vært i Livigno i Italia, Florida i USA, Sierra Nevada i Spania og til slutt Montebelo i Portugal. Og det første vi kan si er at det har vært helt fantastisk å få muligheten til å reise til alle disse stedene!

Vellykkede høydeopphold

- Begge høydeoppholdene var veldig vellykket. Guttene gjorde store aerobe fremskritt. Nå som vi har fått padlet en del, merker vi at dette har gitt tydelig effekt i kajakken. Vi kan rett og slett trene mer og hardere! Etter tre uker i Portugal der første uken var hard, andre uken var veldig hard og den siste middels kan vi si oss godt fornøyd med enda en flott treningssamling!

Jentene er på hugget

- Jentene har også lagt ned en god jobb hele vinteren og våren. Agnes og Marte virker å være på hugget og i form. Med mye fokus på styrke, teknikk og generell utholdenhet er det godt å se at det går fortere for jentene også.

God lagmoral

- På oss idrettsutøvere er det veldig lett å merke hvordan treningen går. Er man blid og fornøyd betyr det ofte at man har fin varm vind i seilene og ting går bra. Om man er i mindre godt humør så blåser det kanskje litt vel mye, rett forfra. Vi kan samtlige på laget meddele at lagmoralen og humøret er bedre enn noen gang. Vi smiler og koser oss på sjøen hver dag. Og vi nyter hvert åretak!

Snart København

- Med god form og godt humør reiser vi altså hjem. Da undertegnede hadde en samtale med Jo Sondre om forberedelsesperioden som nå er over og han nevner at vi kun har vært to uker hjemme siden 1. januar, er det lett å forså at det skal bli godt å sove i egen seng igjen. Men det blir også en kort visitt. Om halvannen uke starter sesongen med ett pang i København. Da skal det padles K-1 og K-2 mot de beste danske og svenske padlerne. Vi er klare og gleder oss!

Fritjof Falch

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen