Reisebrev fra Eivind Vold

21.09.2016 09.51.50

Eivind Vold (Oslo KK) er en av Norges beste flattvannspadlere, og har også rekorden fra Danmark til Norge. Nå er han på Sardinia for å delta i EM for Surfski sammen med Einar Kjerschow (Nord KKK/Oslo KK), den nybakte mesteren i Masters maratonpadling.

Reisebrev fra Eivind:

- Etter å ha vært flattvannspadler i snart 10 år, er kun er en liten kryssing mellom Danmark og Norge den eneste erfaringen jeg har med bølger og surfski. Derfor føler jeg at det nå er på tide å finne ut hva jeg er god for blant de internasjonale stjernene. Bølger og hav er noe som har fasinert meg helt fra jeg var liten, og det er derfor kanskje ikke så rart at jeg blei kajakkpadler.

EM for Surfski

Stor forskjell fra flattvann til hav

- Selv om jeg ikke er særlig glad i å innrømme mine egne begrensninger som utøver og padler, har jeg erfart at forskjellen fra flattvann til ekte hav er stor. Og jeg er spent på hvilke nye utfordringer jeg kommer til å møte og hvilke egenskaper som skiller en surfskipadler fra en sprintpadler, spesielt det å beherske det våte element der ute hvor land gjerne ikke er å se. Forhåpentligvis kommer jeg litt nærmere inn på disse problemstillingene under denne ukens Europamesterskap for Surfski og Ohanamana Cup som begge foregår i Sardinia.

Bedre flattvannspadler?

Kanskje kommer jeg hjem som en mer robust flattvannspadler? Kanskje kommer jeg ikke hjem i det hele tatt og velger å bli værende på middelhavets bølgetopper for å satse på surfski i de kommende årene? Stay put, og gjør dere klar for flere oppdateringer!

Vennlig hilsen
Eivind Vold
Oslo KK

Oppslagsbilde: Sindre Aker
Bilde av Eivind og Einar: Einar Kjerschow privat

Eivind Vold og Einar Kjerschow

Tags: #Hav , #Flattvann , #Padling i toppen