OL-kvalik og WC 2

18.05.2016 06.36.03

18. og 19. mai er det OL-kvalifisering og 20. og 22. mai er det World Cup i Duisburg, Tyskland. Dette blir avgjørende dager for de beste norske sprintpadlerne.

Oppdatert: Bra søndag

K-1 Herrer 5000 m: Både Eivind og Daniel var med i tetfeltet. Når det var en runde igjen så ble Daniel påkjørt i svingen og gikk rundt. Eivind klarte seg bra og etter en sterk avslutting padlet han inn til en 5.plass bak to portugisere, en spanjol og en ungarer.

K-4 Herrer 200 m: Kvartetten Wessel/Ivarsen/Hjemdal/Oftedal padlet en bra semifinale, men endte på den "sure" 4.plassen og ble første båt utenfor A-finale. Men K-4 200 m gav mersmak!

Oppdatert: Ingen norske båter til A-finale

K-1 Herrer 1000 m: Lars Magne Ullvang nr 4. Ok løp, bra gjennomført, men er litt for sent ute til en A-finale. Han padler B-finale lørdag. K-2 Herrer 1000 m: Salbu/Hjemdal nr 5 i sin semifinale. Padlet et greit løp, taper litt mye fra 250 til 500 m, og føler de kan bedre. Padler B-finale lørdag. I den andre semifinalen på K-2 Herrer 1000 m padlet Vold/Falch inn til en 6.plass. De var ikke fornøyd med løpet, for lite kraft i takene og de fant ikke rytmen. Padler C-finale lørdag. På K-1 Damer 200 m klarte ikke Marte Eirin Solhaug å gå videre fra semifinalen. Hun gjorde en god innsats men manglet den lille båtlengden opp til en finaleplass.

Oppdatert: Norske båter videre til semifinalen i Duisburg

Lars Magne Ullvang er klar for semi på K-1 Herrer 1000 m. Marte Eirin Solhaug på K-1 Dame 200 m og på K-2 1000 m er både Vold/Falch og Salbu/Hjemdal klare for semifinaler.

Det har vært mange tøffe forsøksheat på formiddagen og det er gode båter som ikke går videre til semifinaler.

Alle startlister og resultater finner du her.

Oppdatert: Ingen norske kvalifiserte seg til Rio:

Det ser dessverre ut som at ingen av de norske padlerne går videre til OL i Rio! Vi kommer tilbake med rapport om de enkelte løpene.

OL-kvalifisering

OL-kvalifiseringen blir veldig krevende! I K-1 er det kun de to beste båtene på hver distanse som får OL-plass. I K-2 er det kun vinnerbåten som får reise til Rio. Ser man på tidligere kvalifiseringer i 2008 og 2012, så har padlerne som har vunnet den Europeiske OL-kvaliken enten vunnet gull eller sølv i OL.

Jo Sondre Solhaug viste sterk padling i København for tre uker siden, så det skal bli spennende å se hva han får til denne gangen. Marte Eirin Solhaug har også vist gode takter på trening så langt i år. Nå gjelder det å få til noen maksløp i Duisburg!

I de norske K-2ene sitter det to debutanter på seniorlandslaget. Fridtjof Falch skal i ilden på K-2 1000 m sammen med Eivind Vold. På K-2 200 m padler førsteårs senior Magnus Ivarsen sammen med Per Christian Wessel. Per Christian har erfaring fra World Cup og U-23 EM/VM, noe som kan komme godt med i Duisburg.