Nordisk mesterskap i Maraton - noen tips

03.06.2016 08.09.01

Helga 10. til 12. juni arrangeres nordisk mesterskap i maratonpadling av stabelen i Koksabukta på Fornebu. Mathias Olav Hamar (Strand KK) er vanligvis en av våre medaljekandidater, men må stå over i år på grunn av en ryggoperasjon. I stedet har han skrevet denne artikkelen for Padling.no.

Tekst: Mathias Olav Hamar
Foto: Strand Kajakk Klubb og Danny Halmen

Koksabukta ligger godt skjermet i indre Oslofjord, og er den perfekte arena for maratonpadling. Selv er jeg forhindret i å delta ettersom jeg er nyoperert.  Men jeg gleder meg til å se de andre norske padlerne møte de beste maratonpadlerne fra resten av Norden!

Lars Magne Ullvang og Magnus Heir tar gull i VM i 2012

Lars Magne Ullvang og Magnus Heir tar gull i VM i 2012

Runder med overbæringer

Maratonpadling foregår på runder, der utøveren må bære kajakken over land et lite stykke på hver runde – kalt overbæring. Det innebærer taktikk, fart og action. Det blir tre konkurranser – Short Track og normaldistanse i K1 og K2. Det blir garantert fult kjør på overbæringene, som kommer til å foregå helt innerst i bukta.

Sterke norske deltakere

Jeg forventer at vi stiller med gode padlere i alle klasser. Vi har Karl Anders Sletsjøe, som tok bronse på K-1 Herrer Short Track under en verdenscup i fjor. Hans søster, Anna, som ble nr. 5 i Junior Damer under VM i 2015. Jon Amund Vold og Magnus Ivarsen tok bronse i K-2 Junior Herrer under fjorårets EM, og er begge førsteårs seniorer i år. Joar Thele vant VM som junior og har planer om å stille. Det gjør kanskje også klubbens daglige leder og U23 europamester fra 2014, Morten Minde. Det blir også spennende å se hvilke av juniorene som presterer, vi gleder oss til å se fjorårets suverene junior Cathrine Rask i aksjon. Distansen byr på en ny type utfordring for mange av dem, og for noen kan det bety at de finner et talent de ikke visste de hadde.

Norgesmesterskapet er del av Nordisk

Det skal ikke bare kjempes om nordiske titler. I junior- og seniorklassene skal også norgesmesterskapet avgjøres. I tillegg står det om plasser på laget til sommerens europamesterskap og verdenscup.

Vi ønsker oss mange tilskuere

Jeg vil oppfordre alle til å ta turen til Fornebu og Koksabukta den helgen. Det er pause i Tippeligaen, det fortsatt noen uker til Tour de France starter, og du rekker fint å se fotball-EM på kvelden. Møt opp, støtt lokale utøvere i en krevende idrett og få med deg en fartsfyllt og underholdene idrettskonkurranse!

Klikk her for å lese mer. 

Karl Anders Sletsjøe

Karl Anders Sletsjøe vant K-1 Herrer Short Track i World Cup. Foto: Danny Halmen

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen