NM og NC for Surfski

20.07.2016 12.47.41

Surfskis er lange, slanke havracere utviklet spesielt for medvindspadling. Kajakktypen har vokst veldig i popularitet her hjemme de siste årene, i år skal det arrangeres både Norgescup og Norgesmesterskap.

Oppslagsbilde: Nelo Norge

I mange av de klassiske surfskiracene fanger deltakerne store dønninger og tilbakelegge gode strekninger med høy fart. Under en konkurranse på Hawaii for noen år siden ble kajakkene utstyrt med GPS, og det viste seg i etterkant at de raskeste hadde hatt flere surfer der kajakken holdt nærmere 20 knop i opp mot 30 sekunder av gangen! Surfskis er også raske på flatt vann, og egner seg veldig godt til turløp som Nøtterøy Rundt, Dalsland Kanotmaraton, Telemarkspadlern og flere andre.

NM for Surfski 

Helgen 27. og 28. august arrangerer Oslo KK årets NM for Surfski. Klikk her for å lese invitasjonen. Konkurransen går i farvannet mellom Larkollen og Hankø, er ca 17 km lang å går i åpent farvann. Lørdag 27. er konkurransedagen, men kan flyttes til søndag hvis værmeldingen melder om bedre forhold da. Klikk her for å lese mer om NM.

NC for Surfski

Nytt av året er en egen Norgescup for Surfski. NC1 arrangeres søndag 24. juli av Arendal KK. Løpet går i farvannet mellom Grefstadviga (Grimstad) og Stølsvigen (Arendal), og vinden bestemmer hvilken vei deltakerne padler. Klikk her for å lese mer om NC1. NM i Surfski teller også som NC2, mens NC3 arrangeres av Stavanger KK lørdag 3. september. Mer info kommer nærmere løpet. Klikk her for lenke til Stavanger Kajakklubb.

NC og NM for Surfski. Foto: Lucas Tozzi

 Foto: Lucas Tozzi / Epic Kayaks

Foto: Nelo Norge

Foto: Nelo Norge

Foto: Nelo Norge

Foto: Nelo Norge

Tags: #Hav , #Flattvann