Intervju med Jonny Haugen

08.01.2015 10.50.19

Det er mange former for padlesport. 25 år gamle Jonny Haugen fra Larvik er en av landets mest allsidige utøvere og trives like godt i rodeo som i slalåm og polo. Han sitter også i TK Polo i Norges Padleforbund.

Født: 11.1.1989
Bor: Kongsberg
Klubb: Larvik Padleklubb/Kongsberg Padleklubb
Padlet hvor mange år: 10
Beste resultater: Kajakkpolo NM Gull: 2007, 2011, 2012, 2013, 2014, Freestyle NM Gull: 2012, 2014, Slalåm NM Gull: 2012, Norwegian Whitewater Cup: 3.plass 2012, 2.plass 2014, 2. plass i Horgi Ned lagkonkurranse i 2014, Sweet Rumble ned Åmotfallene: 4.plass 2014, Ula Extreme: 6. plass 2014.
Kajakker: Zet Raptor (brattpadling), Kiwi Medius (polo), Jackson Rockstar Carbon og samme i plast (freestyle), Vajda Kapsel 2 (slalåm)
Årer: Creek: Select Warrior og Pulse, Polo: Braca Polo Kinetic, Freestyle: Kober Scorpion Evolution EFC, Slalåm: Galasport Naja Maxi Elite Paddle.

Det er få norske padlere som konkurrerer i like mange disipliner som deg, gjør du dette mest for gøy eller har du en ide om at alle padleformene utfyller hverandre og gjør deg til en bedre padler?

Jeg gjør det av begge grunner, jeg prøver å overføre de forskjellige teknikkene jeg lærer til de forskjellige grenene jeg padler. Men jeg padler også alle grenene fordi jeg synes det er så morsomt å padle, og fordi miljøet i Norge er ikke stort nok til å kunne bare fokusere på en gren. Så jeg fyller opp med å padle i flere disipliner. Og da får jeg også møtt veldig mange forskjellige padlere og padlemiljøer.

Ekstremutfor. Foto: Jonny Haugen privat

Hva er favorittdisiplinen?

Vanskelig å si, jeg synes alle grenene har hver sin ting som gjør dem morsomme. Men brattpadling (creeking) er nok litt høyere opp på lista enn de andre, der får jeg et større adrenalinkick enn i de andre grenene.

Kan du si litt om hvordan du liker å trene, hva som er favorittøkta?

Favorittøkta ja, vanskelig å si. Blir jo gode økter innenfor alle grenene jeg driver på med. Når jeg sitter i en av kajakkene og driver på med en av grenene blir jeg bare superhappy og storkoser meg. Jeg glemmer det hverdagslige og kan fokusere på å ha det gøy og gjøre mitt beste. Men jeg må si at øktene der jeg får til øvelser jeg har trent på nok er de beste. Det er den følelsen av å mestre alle elementene som går inn i det å padle.

Høy dropp. Foto: Jonny Haugen privat

Driver du med andre idretter også?

Jeg har drevet med fotball i 14 år, men fant ut at jeg ville bruke all min tid på padling. Så det er padling det går i. Blir også en del styrketrening for å holde padleformen ved like og bli litt sterkere for å kunne padle bedre.

Hva er målet som padler?

Å ha det gøy og å få mestringsfølelse. Det å være ute i naturen og spille på lag med kreftene vannet gir er også en ting. Og det lille ekstra adrenalinkicket man får når man padler noe stort og nytt er jo ikke til å legge skjul på.

Maks innsats! Foto: Jonny Haugen privat


Hva er det viktigste for deg i den klubben du er medlem i?

Jeg har meldt meg inn i to klubber siden jeg bor i Kongsberg nå, men samtidig padler med pololaget i Larvik. Jeg føler mer tilhørighet med klubben i Larvik siden jeg har spilt polo der i 10 år og også er nestleder i klubben. Men det viktigste med klubbene for meg er miljøet og at det er noen å padle med. Det er viktig å lære bort litt av det man kan til andre padlere også. Så i Larvik blir det pololaget mitt, de ser jeg hver uke på trening og har padlet veldig mange timer sammen med og hatt mye moro med. I Kongsberg blir det å kunne være i et miljø med andre elvepadlere og kunne bidra innimellom med noe av erfaringene og kunnskapene jeg har opparbeidet meg gjennom alle timene med padling!

Fra Dagali. Foto: Jonny Haugen privat

 

Tags: #Elv