Gull og bronse til Lars Magne!

11.07.2016 10.21.00

Lars Magne Ullvang fra Tysvær KKK padlet inn til gull i fredagens finale på K-1 500 m Herrer U23, i dag padlet han inn til bronse på K-1 1000 m Herrer U23 - vi gratulerer!

Ny medalje til Lars Magne!

I dag var det klart for finale på K-1 1000 m Herrer U23 for Lars Magne. Etter fredagens gullmedalje hadde han en rolig dag uten løp i går. I finalen åpner Lars Magne bra og plasserte seg blant de 4-5 første båtene underveis i løpet. Med 200 m igjen satte han inn sluttspurten og padlet seg opp til bronsemedalje kun 12 hundredeler fra sølvmedaljen og 44 hundredeler fra gullmedaljen. Et fantastisk mesterskap av Lars Magne med gull og bronse!

Videre var det fantastisk padling av Marcus i finalen på K-1 Herrer Junior 1000 m hvor han la seg noe bak i starten. Da han kom inn i flyten svarte det skikkelig bra og han kjempet om medalje helt til mållinjen, men måtte se seg slått med 8 hundredeler i kampen om bronse. Kjempeprestasjon av Marcus!

Eivind og Amund startet kjempebra i finalen på K-2 Herrer U23 1000 m, men falt noe bak i feltet mellom 250 og 750 meter. Da de satte inn sluttspurten kjempet de seg opp i kampen om medaljene men var 11 hundredeler for sent ute til å ta medalje og ble dermed nr 4.

Maria og Kristine kjørte en flott finale på K-2 Damer Junior 1000 m og kom i mål som nr 6. Veldig bra av de norske juniorjentene som har hevet nivået sitt gjennom hele stevnet.

Artikkelen oppdateres med info om blant annet K-1 200 m så fort vi får info.

Foto: Lavrans Eikje

Sterk norsk innsats på lørdag!

Lørdagen startet med Hakeems forsøk på K-1 200 m. Han padlet et godt løp som holdt til 2. plass og Hakeem måtte dermed innom semifinalen som gikk 30 min etter semifinalen på K-4 1000 m. I semifinalen på 200 m kjørte Hakeem igjen et glimrende løp og ble nr 2 og han er dermed klar for finalen i morgen!

Harald og Mathias var neste båt i aksjon i forsøket på K2 200 m, et løp uten helt den store flyten men de klarte likevel å kvalifisere seg til semifinalen. Der fikk guttene til et mye bedre løp, de havnet litt bak i starten men fra 50 m og opp til 150 m padlet guttene veldig bra og fikk vist at de har en meget høy toppfart. Det holdt til slutt til en 5. plass og guttene er dermed klare for B-finalen i morgen.

Marte var eneste norske jente på 200 m. Hun padlet et bra gjennomført forsøk, noe som førte til en plass i semifinalen hvor hun klarte å gjennomføre et enda bedre løp som sikret henne 3. plassen. Marte er dermed klar for finalen i morgen!

U23 K-2 med Per Christian og Magnus på 200 m gjorde et middels løp i forsøket, de kom noe dårlig i gang og klarte aldri å heve seg i toppen av løpet. Det holdt likevel til en plass i semifinalen. Der kjørte guttene mye bedre og var med og fightet i feltet før de beste båtene skled noe i fra. Det holdt likevel til en plass i morgendagens B-finale.

Foto: Lavrans Eikje

Kristine og Maria på K-2 500 m

Kristine og Maria var nære å kvalifisere seg til finalen på 500 m i går, i dag var de ute etter revansj på 1000 m. De kjørte et meget bra løp i semifinalen hvor de til slutt kunne kontrollere inn til seier og plass i finalen i morgen.

Marcus var i aksjon i semifinalen på K-1 1000 m. I gode forhold kjørte han et solid løp fra start til mål og kom i mål som nr 2 på tiden 3,34,4. (er det ny norsk juniorrekord?). Marcus er dermed klar for finalen i morgen!

Juniorguttene på K-4 1000 m med Vemund, Hakeem, Marcus og Mathias kjørte et solid løp i semifinalen og kunne kontrollere inn til 1. plass, det skal bli meget spennende å se hva denne båten kan få til i morgendagens finale.

Dermed har det norske laget hele 7 A-finaler og 2 B-finaler i morgen!

Marcus K-1 1000 m Herrer Junior - A-finale
Kristine og Maria K-2 1000 m Damer Junior - A-finale
Lars Magne K-1 1000 m Herrer U23 - A-finale
Eivind og Amund K-2 1000 m Herrer U23 - A-finale
Vemund, Hakeem, Marcus og Mathias K-4 1000 m Herrer Junior - A-finale
Hakeem K-1 200 m Herrer Junior - A-finale
Marte K-1 200 m Damer U23 - A-finale
Harald og Mathias K-2 200 m Herrer Junior - B-finale
Per Christian og Magnus K-2 200 m Herrer U23 B-finale

I morgen går det norske laget for medaljer og mange gode prestasjoner!

Tidskjema og resultater: http://europecanoeevents.com/live-results

Live stream: http://plovdiv.canoe-bg.com/Live-stream-c16.html

Foto: Lavrans Eikje

Gull til Lars Magne!

Lars Magne Ullvang sørget for den største norske kajakkprestasjonen på mange år da han padlet inn til gull på K-1 500 m Herrer U23 i Plodiv i dag. Her forteller Lavrans Eikje om gull-løpet:

" Lars Magne fikk en bra start, tok ledelsen raskt og padlet veldig bra opp til 300 m hvor han opparbeidet seg en liten ledelse. Startet spurten med 200 m igjen og det fungerte bra. På de siste 100 m kom russeren fort men Lars Magne klarte å kaste båten over mållinjen til seier!"

Oppdatering fra resten av fredagen:

Først ut var Hakeem  i semifinalen på K1 500 m Herrer Junior hvor han kjørte et veldig bra løp og kvalifiserte seg til finalen. I finalen på ettermiddagen kjørte Hakeem igjen sterkt og lå på medaljeplass store deler av løpet. Mot slutten gikk han litt tom for krefter og et par padlere klarte å passere han rett før mållinjen, dermed endte Hakeem på 5. plass.

Marte kjørte en grei semifinale men klarte ikke å kvalifisere seg til A-finalen i K-1 500 m Damer U23. I B-finalen kjørte hun bra første halvdel, men da konkurrentene gled noe i fra valgte Marte å spare kreftene til 200 m løpene lørdag.

Kristine og Maria kjørte igjen veldig bra i semifinalen på K2 500m hvor de satte ny personlig bestetid. Det holdt imidlertid ikke til en plass i finalen men det blir spennende med lørdagen semifinale på 1000m!

Junior K4en på 500m med Harald, Marcus, Vemund og Mathias kjempet bra i semien men måtte se seg slått av noen båter i mål og klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finalen.

U23 K4en med Per Christian, Amund, Magnus og Elling kjørte veldig solid i semien og sikret seg en plass i finalen. Finalen ble utsatt flere ganger grunnet uvær på banen og guttene fikk først beskjed om løpstart 10min før løpet. Det ble liten tid til oppvarming og noe stressende før start, mulig dette påvirket guttene litt som ikke hadde den samme gode flyten i finalen og ble nr 9.

Oppdatering torsdagens padling:

Trener Lavrans Eikje har send oss følgende oppdatering fra alle heatene på mesterskapets første dag.

Hakeem var først ut av de norske med forsøk på K1 Herrer Junior 500 m, bra løp som endte med 2. plass kun 0,3sek fra seieren, Hakeem kvalifiserte seg dermed til morgendagens semifinale!

Kristine og Maria kjørte igjen veldig bra i semifinalen på K-2 500 m Damer Junior hvor de satte ny personlig bestetid. Det holdt imidlertid ikke til en plass i finalen, men det blir spennende med lørdagens semifinale på 1000 m!

K4en på 500 m Junior Herrer med Harald, Marcus, Vemund og Mathias kjempet bra i semifinalen, men måtte se seg slått av noen båter i mål. De klarte dermed ikke å kvalifisere seg til finalen.

K-4 Herre U23 med Per Christian, Amund, Magnus og Elling kjørte veldig solid i semifinalen og sikret seg en plass i finalen. Den ble utsatt flere ganger grunnet uvær på banen og guttene fikk først beskjed om løpstart 10 min før løpet. Det ble liten tid til oppvarming og noe stressende før start, mulig dette påvirket guttene litt som ikke hadde den samme gode flyten i finalen og ble nr 9.

Oppdatering torsdagens padling:

Lars Magne åpnet bra i forsøket på K-1 Herrer U23 500 m og opparbeidet seg en god ledelse som han fikk god bruk for på slutten da han måtte ta et støttetak med 100 m igjen av løpet grunnet bølger og mye melkesyre. Han sikret likevel seieren og kvalifiserte dermed finalen i morgen ettermiddag!

Neste løp var forsøket på K-4 Herrer Junior 500 m for Harald, Marcus, Vemund og Mathias som padlet et ok løp, men guttene kan enda bedre og satser på å vise det i morgendagens semifinale.

Sist ut av de norske båtene i formiddag var K-4 Herrer U23 med Per Christian, Amund, Magnus og Elling som startet løpet bra og var med i kampen om en plass direkte til finalen frem til det var 200 m igjen, da skled de andre båtene noe i fra og de norske guttene må dermed innom semifinalen i morgen, hvor de håper å kvalifisere seg til finalen.

Ettermiddagen startet med Marcus Wang i K-1 Junior Herrer 1000 m. Han kjørte et bra løp hvor han endte på 3. plass og gikk dermed til semifinalen på lørdag.

Lars Magne var nestemann ut på K-1 Herre U23 1000 m, hvor han kontrollerte løpet fra start til mål og kvalifiserte seg direkte til finalen på søndag.

Maria og Kristine kjørte et bra forsøk på K-2 Damer Junior 1000 m hvor de var offensive fra start og var i topp tre store deler av løpet. De gikk litt tomme for krefter mot slutten og kom i mål på 5. plass og er dermed klare for semifinalen lørdag.

Brødrene Vold kjørte et meget bra forsøk på K-2 Herrer U23 1000 m hvor de ledet fra start til mål, guttene selv mener de har mer inne og det blir spennende å følge finalen på søndag.

Sist ut av de norske i dag var K-4 Herrer Junior på 1000 m med Vemund, Hakeem, Marcus og Mathias som store deler av løpet lå topp tre men som tapte litt se siste 250 m inn mot mål og gikk i mål som nr 4. De er dermed klare for semifinalen på lørdag.

Spennende lag

I juniorklassen er det store forventninger til Hakeem Teland (Fana KK) i K-1 Herrer 200 m og K-1 Herrer 500 m, Marcus Wang (Oslo KK) på K-1 Herrer 1000 m og ikke minst til K-4 Herrer 1000 m.

I U23 er Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) et sterkt kort i K-1 Herrer 500 m og K-1 Herrer 1000 m og selvfølgelig brødrene Amund og Eivind Vold (Oslo KK) i K-2 Herrer 1000 m.

U-23:

K-1 Damer 200 m + 500 m: Marte Solhaug (Asker)
K-1 Herrer 500 m + 1000 m: Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK)
K-2 Herrer 200 m: Per Christian Wessel (Oslo KK)/Magnus Ivarsen (Fana KK)
K-2 Herrer 1000 m: Eivind Vold/ Amund Vold (Oslo KK)
K-4 Herrer 500 m: Per Christian Wessel/Magnus Ivarsen/Amund Vold/Elling Oftedal (Oslo KK)

Marte Eiron Solhaug. Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Marte Solhaug. Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Junior:

K-2 Damer 500 m + 1000 m: Kristine Amundsen/Maria Virik (begge Bærum KK)
K- 1 Herrer 200 m + 500 m: Hakeem Teland (Fana KK)
K-1 Herrer: 1000 m: Marcus Wang (Oslo KK)
K-2 Herrer 200 m: Harald Ivarsen (Fana KK)/Mathias Svoren (Asker)
K-4 500m: Harald Ivarsen/Mathias Svoren/Vemund Næss-Jensen (Bærum KK)/Marcus Wang
K-4 1000m: Hakeem Teland/Mathias Svoren/Vemund Næss-Jensen/Marcus Wang

Lagledere under mesterskapet:

U23: Rastislav Kuzel og Lavrans Eikje.
Junior: Jacob Norenberg og Anna Olsson.

Klikk her for Livestream (oppdateres)
Klikk her for resultater (oppdateres)

Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Klikk her for lenke til Liveview.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen