Før fuglene kommer 2016

05.04.2016 09.57.25

Helgen 1. til 3. april var det tid for ryddeprosjektet Før fuglene kommer der flere fuglereservat i Oslofjorden ble ryddet før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april. Her er en liten rapport fra Hold Norge Rent som stod for organiseringen, med bilder fra ryddingen på Storskjær og Småskjær utenfor Drøbak.

Alle bilder: Tom Sørum fra Oslofjordens friluftsråd 

 

Hold Norge Rent takker for en strålende innsats med «Før fuglene kommer» 2016. Dette ble meget vellykket. Over 100 personer bidro, og hele 76 frivillige deltok på aksjonen på Steilene. Bravo til Marinreparatørene! I Drøbak sørget 10 padlere fra Drøbak kajakklubb og 2-3 andre frivillige for rydding på Storskjær, Småskjær og Askholmene. En stor takk til padlerne fra Drøbal Kajakklubb.

 

- Vi samlet inn store mengder søppel, og mange av funnene var kjente problemer som f.eks. bomullspinner og andre gjenstander som stammer fra renseanlegg og avløpsvann, samt bl.a. matemballasje, tau, dekk, kroker, flasker og sprengtråd. Men det var utvilsomt mengden og omfanget av isoporforsøpling som sjokkerte mange av oss, og som det var svært vanskelig og tidkrevende å rydde.

 

Før fuglene kommer 2016

 

NRK Radio

 

Klikk her for å høre innslag fra NRKs Her og nå-sending fra fredag 1. april.

 

Bilder og rapporter

 

Hold Norge Rent skal skrive en rapport fra prosjektet, og vil svært gjerne få tilsendt generelle inntrykk og refleksjoner, detaljert informasjon om funn og mengder innsamlet avfall, samt bilder. Kontaktinfo finner dere på www.avfallnorge.no  

 

Før fuglene kommer 2016

 

Strandryddedagen 2016

 

Har du lyst til å bidra? Neste mulighet er Strandryddedagen som arrangeres den 7. mai. Følgende er sakset fra Hold Norge Rent:

 

«Strandryddedagen er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender fritt for søppel en lørdag i året med mål om et søppelfritt Norge. Hold Norge Rent arrangerte i 2015 denne dagen for femte gang. Selve kampanjen er en informasjonskampanje som motiverer til lokale ryddeaksjoner. Hovedtiltakene i kampanjen er PR- og mediearbeid, utarbeidelse av kampanjemateriell som faktaartikler, annonser og annet informasjonsmateriell for å engasjere til rydding, samt tilrettelegging og mobilisering av ryddeaksjoner.»

 

Meld deg på Strandryddedagen 2016 her.  

 

Her vil vi utfordre alle klubbene tilsluttet NPF til å delta. Meld dere på, rydd en eller flere lokale strender og send oss noen ord og bilder til en artikkel her på Padling.no. 

 

Før fuglene kommer 2016

Tags: #Hav