En liten prat med Lars Magne

28.07.2016 10.02.57

Lars Magne Ullvang padlet inn til gull på 500 meter og bronse på 1000 meter under EM for U23 i Plodiv, Bulgaria og har dermed etablert seg i den internasjonale kajakkeliten. Vi slo av en liten prat.

Alder: 21
Bor: Høvik, Bærum. Født og oppvokst i Tysvær i Rogaland.
Padleklubb: Tysvær Kano- og Kajakklubb
Foreløpige resultater: Ble nylig første norske K-1 padler til å ta medalje i U23 i EM i sprint. Det ble gull på K-1 500 m og bronse på K-1 1000m. Debuten min i K-1 500 m i Herrer Senior holdt til en 5. plass, da var både tidligere olympiske mestere og en verdensmester på distansen med i feltet. Ellers har jeg gull i K-2 Junior Herrer i VM i maraton fra 2012. Har også en bronse i K-2 1000 m i EM for junior. Pluss massevis av gull i NM og nordiske mesterskap. Vant kongepokalen som 20-åring (2014).

Neste store konkurranse?

Det vil tiden vise.

Hva er favorittkajakken?

Nelo Cinco XXXL SCS

Hvilken åre bruker du? Lengde og vinkel?

Jantex Beta Large Rio. 220 cm lang, 73 graders vinkel.

Hvem er sponsorene dine?

Hovedsponsorer: Haugaland Kraft, Meny Aksdal og Sparebank1 SR-bank.
Samarbeidspartnere: Nelo, Moods of Norway, 2XU, Polar og Jantex

Hva er favorittøkten i kajakken?

4 min x 8, middels rolig. Hver fjerde fireminutter kjøres som 20 sekunder bånn gass, deretter 40 sekunder pause før jeg peiser på igjen.

Hva er favorittøkten på land?

«Rett-fram-springing» Det går ut på at vi peker ut oss et punkt i horisonten (f.eks en fjelltopp), og løper mot den og kjemper om å bli førstemann. Dette kan innebære både klatring, svømming og ikke minst å stupe gjennom trær/tornebusker. De du løper med er alltid et par meter til siden av deg, så det er de mest underholdende treningsøktene jeg vet om. Dette gjør jeg alltid når jeg er «hima» i Tysvær.

Hva er bra med Tysvær KKK?

Klubben har fulgt meg helt siden jeg begynte med padling. Den støtter ekstremt godt økonomisk og har et bra støtteapparat. Du finner ingen bedre klubber med bedre dugnadsånd en Tysvær Kano- og Kajakklubb! Klubben er dessuten ekstremt bra til å ta var på alt fra nybegynnere til de som ønsker å satse på seniornivå. Jeg kommer aldri til å bytte klubb. Ingen kan måle seg mot Tysværbuen.

Hva er det beste med å padle?

Det beste er vel kombinasjonen av å få oppleve naturen fra dens beste side samtidig som du får trent knallbra. Du får nesten ikke bedre trening en padling.

Hva er det store målet som padler?

Målet har alltid vært det samme: Jeg skal bli best! I alle sammenhenger!

Obs! Lars Magne beste seg for å ta en liten pause fra konkurransene etter EM, hvorfor kan du lese mer om her.

Foto: Lavrans Eikje

 

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen