EM Sprintpadling for Senior

24.06.2016 07.06.45

Helgen 24. til 26. juni er det EM i sprintpadling for seniorer i Moskva. Norges Padleforbund stiller med er sterkt lag.

Flott fjerdeplass til Eivind:

- Jeg endte på 4. plass. Fikk en god start og vi ble et stort tetfelt den første runden. Det tynnet seg ut etterhvert og vi ble en gruppe med meg, Fernando Pimenta (Portugal), Rene Poulsen (Danmark), Laslo Zolti (Ungarn), Aleh Yournia (Hviterussland) og Kai Spenner (Tyskland). Jeg gjorde gode taktiske valg underveis men plasserte meg litt dårlig i spurten og fikk et dårlig utgangspunkt på det siste langstrekket inn mot mål. Kom fort bakfra og var bare et sekund fra å hente inn sølvet!

- Jeg har hatt verst tenkelig oppladning til mesterskapet. Flyet fra Oslo til Moskva var 11 timer forsinket. i tillegg har ikke bagasjen dukket opp, noe som har ført til at jeg måtte låne åre og utstyr som gjør det veldig uvant å padle. i tillegg til en søvnløs natt i forkant. Selv om fjerdeplass ikke er favorittplasseringen min, er jeg veldig fornøyd med at jeg fortsatt klarer å levere et så godt resultat med tanke på problemene i forkant.

Klikk her for å se resultatlisten.

Norges lag

K-2 Herrer 500 m: Lars Hjemdal/Fridtjof Falch
K-2 Herrer 1000 m: Daniel Salbu/Jo Sondre Solhaug
K-1 Herrer 5000 m: Eivind Vold

Rapport fra landslagstrener Rastislav Kuzel:

- Forholdene så langt har vært ganske bra. Ikke så mye vind og rundt 28 °C i skyggen. Ulempen har vært at airconditionanlegget på hotellet ikke fungerte, så det ble omtrent som å sove i en badstue.

Fredagens padling:

- Alle heatene og semifinalene på 500 m og 1000 m ble avviklet fredag. Heatet til Daniel og Jo Sondre var ikke spesielt sterk (K-2 Herrer 1000 m), så gutta bestemte seg for å kjøre tøft fra starten av. De åpnet bra, og padlet en stund på høyde med en sterk ungarsk K-2, men noe skjedde omtrent halvveis og farten dabbet av. De ble til slutt så vidt slått av en svensk båt og endte på sjuendeplass.  

K-2 500 m

- Lars og Fritjof padlet bra på K-2 Herrer 500 m, og la en bra plan for semifinalen. der padlet de et av sine beste løp så langt, men det holdt Akkurat ikke til å gå videre til finalen.   

Mesterskapsdebutant

Norge har også en mesterskapsdebutant i EM. Fritjof Falch fra Strand KK starter på K-2 500 m sammen med Lars Hjemdal fra Oslo KK.  Dette er Fritjofs første mesterskap uansett årsklasse, noe som nok aldri har skjedd i padle-Norge tidligere. Dette viser at det aldri er for sent å satse!

Resten av landslagsutøverne har fokus på EM og VM for U-23 som begge går av stabelen i juli.

Lagleder er Rastislav Kuzel (tlf: 991 19 138)

Startliste og resultater finner du her.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen