EM Maratonpadling

29.06.2016 18.38.15

Årets Europamesterskap i maratonpadling arrangeres helga 30. juni til 3. juli. Anna Sletsjøe (Strand KK) skal i ilden allerede torsdag, her er noen ord fra landslagsleder Mathias Hamar.

Oppdatering fredag: Anna ble nummer syv

Anna Sletsjøe padlet inn til en flott syvendeplass i dag. Hun padlet i tetfeltet i en og en halv runde, men mistet kontakten like før første overbæring. Derfra og inn padlet hun sammen med ei britisk jente som spurtet fra Anna og inn til sjetteplass. Anna er bare førsteårs U23, og nærmer seg allerede de beste seniorene - det lover godt!

Oppdatering lørdag: Morten ble nummer fem

Sol og 27 varmegrader gjorde lørdagens løp for K-1 Herrer krevende. Morten var sterk fra start, og lå en stund blant topp fire. Etter ca 2000 m ble han forbipadlet av en spansk padler og falt av teten. En stund var han helt nede på 17. plass, men da var det også mange andre som sleit. Morten startet en sterk opphenting, og endte til slutt på en super femteplass etter å ha spurtet fra en nederlandsk padler de siste 200 meterne.

Oppdatering søndag: Anna og Kristiane ble nummer åtte

K-2 Damer var mesterskapet siste løp for vår del. Anna og Kristiane fikk en tøff oppgave. De lå en stund sist i feltet, men startet en sterk opphenting og kjørte fra sin gruppe etter den femte overbæringen. De passerte til slutt målstreken og endte på en flott åttendeplass, noe som er solid padlet av to unge jenter som har mange år med toppadling foran seg – avstanden opp til medlajene er ikke avskrekkende stor.   

Pontevedra

- I går dro Anna og jeg den lange veien til Pontevedra i Spania. Pontevedra er sikkert ganske ukjent for mange, og det gjelder også flyselskapene, reiseruten hit ble derfor lang. Likevel, etter tre flighter og en nesten to timer lang biltur, var vi endelig framme.

Tre norske kajakker

- Det blir et lite norsk lag denne gangen: Anna Sletsjøe (K-1 U23 Damer og K-2 Senior Damer), Morten Minde (K-1 Senior Herrer) og Kristiane Spikkeland (K-2 Senior Damer sammen med Anna). Morten og Kristiane kommer nedover fredag. Selv er jeg lagleder denne gang. Det er litt spesielt å ikke skulle padle, men etter at jeg hadde min første økt i kajakk etter operasjonen jeg gjennomgikk for snart fem uker siden, så er jeg glad jeg ikke skal padle 30 km på lørdag.

Ungt lag

- Jeg skal være forsiktig med å spekulere i mulige resultater. Men vi er nok ikke blant de heteste medaljekandidatene denne gangen. Vi har derimot et ungt lag med framtiden foran seg. Anna har sitt første år i U23 og hun og Kristiane kommer til å være blant de yngste i K-2 på søndag. Morten er 25 år, noe som er ungt i K-1 Senior Herrer. For min egen del håper jeg at jeg klarer å få drikkeposene trygt rundt halsen på utøverne og at vi får til gode løp alle tre gangene vi er i aksjon.

Vi oppdaterer artikkelen etter hvert som løpene går.

Klikk her for livestream. 

Oppslagsbildet er fra 2015 og er tatt av Reidun Erland.  

Maratonpadling har utviklet seg kraftig de siste årene, og er nå fart og spenning på relativt kompakte baner. Sjekk denne filmen hvis du vil ha en liten innføring i hva maratonpadling er.

 

 

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen