Copenhagen Spring Regatta

22.04.2016 06.33.29

Helgen 23. og 24. mai gikk Copenhagen Spring Regatta av stabelen på Bagsværd Sø i København.

Regattaen samlet de beste seniorpadlerne fra Norge, Sverige og Danmark, og er svært viktig med tanke på uttak til OL-kvalifiseringstevnet i Duisburg, Tyskland den 18. og 19. mai og World Cup samme sted 20. og 22. mai. I København var det fullt program med 200 m, 500 m og 1000 m for K-1 og K-2 samt 1000 m for K-4. Det ble en lang helg i København med mange løp under vekslene forhold med sol, snø  og vind fra ulike kanter. I mai venter OL-kvalifisering, World Cup og Norges Cup.Her er en rapport fra Morten Ivarsen, NPF:

Seier i K-2 1000 m

På K-2 1000 m ble det en flott norsk triumf med Lars Hjemdal og Lars Magne Ullvang. Danmark ble nr 2, mens Mathias Hamar og Fritjof Falch overasket med en flott 3. plass.

Andreplass i K-1 500 m

På K-1 500 m viste Lars Magne Ullvang gode takter, det ble hard kamp om sølvet bak Rene Poulsen, men Lars Magne var til slutt de nødvendige centimeterne foran Orion Philo fra Danmark.

Solid innsats av Jo Sondre

K-1 1000 m herrer senior ble vunnet av Rene Poulsen fra Danmark. Jo Sondre Solhaug var best av de norske gutta. Han padlet et solid løp, og ble nr 2!

Nesten pallen for Marte

På damesiden kjørte Marte Eirin Solhaug en god K-1 200 m der hun ble nr 4. Et bra gjennomført løp, med kort avstand opp til pallen.

Grundige forberedelser

Det norske seniorlandslaget har forberedt seg grundig til årets sesong, med høydesamlinger både på ski og i kajakk, samt padlesamlinger i Florida og Portugal.

Sterke juniorer

Hakeem Teland, vår beste juniorpadler på 200 m og 500 m, stilte opp i seniorklassen og padlet veldig bra! Han ble nr 7 i A-finalen på K-1 200 m, og nr 3 i B-finalen på K-1 500 m!

I juniorklassen ble Harald Ivarsen fra Fana nr 4 og Oliver Karlsen fra Laksevåg nr 6 på K-1 200 m. På K-1 1000 m ble Mathias Svoren fra Asker nr 2. Marcus Wang fra Oslo ledet når det var ca 200 m igjen, men veltet dessverre. Svoren/Wang tok en fin seier på K-2 1000 m, og på K-4 1000m senior ble den norske juniorbåten med Ivarsen/Teland/Wang/Svoren nr 2 etter et offensivt og flott løp. De ble til slutt kun slått av den norske U-23 båten.

Blant juniordamene stod Maria Virik/Kristine Amundsen for den beste prestasjonen med seier på K-2 1000 m og 7. plass på K-2 200 m. Ella Jones ble nr 7. på K-1 1000 m, mens Kristine Amundsen var best av de norske på K-1 200 m og 500 m med seier i begge B-finalene.

Blant ungdom herrer padlet Tobias Kvakkestad inn til en flott 2. plass på K-1 1000 m. På jentesiden viste Runa Brekke flott padling med 4. plass på K-1 500 m og 2. plass på K-1 1000 m.

Det skjer mye bra i norsk sprintpadling for tiden!

Klikk her for program og resultater fra Copenhagen Spring Regatta.

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen