Bli kjent med Eivind Vold

16.06.2016 06.46.18

Eivind padlet inn til en sterk tredjeplass på K-1 5000 m Herrer Senior under World Cup-regattaen i Racice i Tsjekkia. Dette er Norges første internasjonale pallplassering på seniornivå på mange år. Vi slo av en liten prat.
Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Alder: 22 år
Bosted: Oslo
Padleklubb: Oslo KK

Foreløpige resultater?
- Fra årets World Cup har jeg en tredjeplass på K-1 Herrer Senior 5000 m i Racice, og femteplass på samme distanse i World Cup i Duisburg. Sist jeg fikk padle 5000 m internasjonalt var i 2014, da jeg padlet inn til en åttendeplass i World Cup og i EM. I tillegg vant jeg Kongepokalen og Norgescupen sammenlagt i 2015. 

Neste store konkurranse?
- Neste store konkurranse blir EM i Moskva den 24.-26. juni. Der jeg skal padle K-1 5000 m. Øvrige konkurranser blir EM U23 i juli og VM U23 i august hvor jeg padler K-2 med lillebror Amund Vold, som også begynner å etablere seg i norgestoppen som første års senior.

Hva er favorittkajakken?
- Nelo Cinco L.

Hvilken åre bruker du? Lengde og vinkel?
- Bracsa 1min. Lengde 119,5cm med 66,6 graders vinkel.

Hvem er sponsorene dine?
- Milslukern Sport, Moods of Norway, Essve, Thaugland, Nelo Norge, Polar og 2XU.

Hva er favorittøkten i kajakken?
- 10 x 300 meter, ender alltid med at jeg kaster opp…

Hva er favorittøkten på land?
- Langrenn, intensiv langtur (last man standing). 

Hva er bra med Oslo KK?
- Klubben min er mye av grunnen til at jeg begynte med og fortsatt driver med padling. Det har vært et fantastisk sted å vokse opp! Om sommeren er steder som Huk og Paradisbukta bare en kort padletur unna. Sveinung Oftedal og Tom Selvik gjør en umåtelig god jobb for trivsel og fremgang i klubben, og har vært unnværlige i min oppvekst og utvikling som utøver.

Til slutt, hva er det beste med å padle? Hva er det store målet som padler?
- Som enhver konkurransepadler ville sagt, er det å ta OL gull! Men bare det å kunne reise rundt i verden og gjøre det man elsker hver dag er et privilegium og et mål i seg selv.

Foto: Balint Vekassy/Canoephotography.com

Tags: #Flattvann , #Padling i toppen