WC Sprintpadling Duisburg

19.05.2015 07.27.27

22. til 24. mai arrangeres World Cup i Sprintpadling i Duisburg i Tyskland, og hele verdenseliten deltar.

Søndag:

K-1 1000 m Damer Senior:

I dag var det duket for finaler i 1000 m med to norske båter i aksjon. Først ut var Mira Verås Larsen. Hun startet finalen kontrollert og lå litt tilbaketrukket i feltet men fra ca 700 m og inn mot mål satte hun inn en langspurt og avanserte fra sisteplass og opp til 5. plass med målgang. Et meget godt gjennomført løp av Mira, vi gratulerer!

Mira Verås Larsen

K-4 1000 m Herrer Senior:

Den norske K-4`en med Lars Magne Ullvang/Daniel Salbu/Lars Hjemdal/Jo Sondre Solhaug var spente før finalen. Endelig var de på plass i en A-finale! Målet var å kjøre sitt beste løp for helgen. Fra bane en kjørte de norske guttene et meget bra løp, de var med feltet hele veien. De endte til slutt på niendeplass, men det er svært oppløftende å se at det kun er fire sekunder opp til seieren. De norske guttene har tydelig hevet seg siden EM i begynnelsen av mai!

Det norske laget har prestert bra i helgen og håpet er nå at de kan ta med seg mye selvtillit inn mot neste helgs WC3 i København! Konkurransen dekkes selvsagt her på Padling.no.

Lørdag:

Mira Verås Larsen (Strand KK) var først ut, hun kjørte et kontrollert løp i forsøket og sikret seg en plass i semifinalen. Der padlet hun hardt i begynnelsen før hun kunne kontrollere litt mer mot slutten og med 3. plass er hun klar for finalen i søndag!

K-1 500 m Senior Damer:

Mira leverte et godt løp i C-finalen, men var uheldig og fikk gress på baugen da det var ca 130 m igjen. Hun endte dermed et stykke ned i finalen.

K-4 1000 m Senior Herrer:

Vår K-4 med Lars M Ullvang/Daniel Salbu/Lars Hjemdal/Jo Sondre Solhaug var giret på å kvalifisere seg til finalen siden de ikke klarte det ved forrige anledning (i EM). I forsøket kjørte de kontrollert og kvalifiserte seg til semifinalen. Der ble det et bikkjeslagsmål med Kazakstan og Canada om den siste plassen til A-finalen. Etter en sugende sluttspurt var de norske gutta to hundredeler foran de to nevnte landene og ble nummer tre bak Slovakia og Australia. Dermed er de norske gutta klare for A-finale i morgen kl 10.30!

K-2 1000 m Senior Herrer:

Lars Magne Ullvang (Tysvær KK) og Daniel Salbu (Fana KK) padlet lørdagens B-finale. Nok en gang ble det et godt løp hvor de var med å kjempet i teten av løpet hele veien, til slutt ble de nr 6.

Lars Magne og Daniel

Fredag:

Innledende forsøk på 500 m og 1000 m ble unnagjort i formiddag:

K-1 500 m Senior Damer:

Mira padlet et brukbart løp og ble nummer seks i sitt heat, men føler hun mer inne før semifinalen. Marte Eirin Solhaug (Asker Kajakk) padlet i heatet etter Mira, og ble nummer syv i mål. Hun sitter med samme følelse som Mira, at hun har mer å gå på i semifinalen.

I semifinalen var Mira med og kjempet om en finaleplass frem til det var ca 100 m igjen, da gikk hun litt tom for krefter. Marte Eirin kjørte både semifinale i K-1 500 m Damer Senior og forsøk på K-1 200 m Damer Senior i går. Begge løpene viste at hun er på et høyere nivå enn i fjor men plasseringene var ikke gode nok til å gå videre denne gang.

Guttene kjørte K-2 1000 m forsøk. Først ut var Jo Sondre Solhaug (Asker Kajakk) og Lars Hjemdal (Oslo KK). De gjennomførte et dårlig løp sammenlignet med hva de har vist på trening, likevel kvalifiserte de seg til semifinalen i ettermiddag. Gutta er klare for å gjøre en bedre prestasjon der.

Lars Magne Ullvang (Tysvær KK) og Daniel Salbu (Fana KK) har ikke imponert på trening i K-2 de siste ukene, likevel klinket de til med et godt løp i heatet sitt og ble nummer to. Dermed er også de klare for semifinalen i ettermiddag. I semifinalene padlet Jo Sondre og Lars bra, men fikk det ikke helt til og ble slått ut. Lars Magne og Daniel padlet enda et solid løp og var med i kampen om en plass i A-finalen frem til det var ca 200 m igjen. Da rykket et par båter i fra og gutta ble til slutt nummer fire

Klikk her for informasjon, program og resultater.