Medaljegrossist Hakeem Teland

24.11.2014 09.06.16

Hakeem Teland (17) var en av flere norske ungdommer med stor suksess i Nordisk Mesterskap i Kristiansand nylig. Vi slo av en prat med han om Nordisk, om allsidig trening og om målene for framtiden.

Navn: Hakeem Teland
Født: 02.01.98
Bor: Bærum, er fra Kristiansand
Klubb: Fana
Padlet hvor mange år: Seks år, tre av årene har det vært mest svømming
Beste resultater: Seks nordiske gull, to sølv og tre bronse
Kajakk: Låner Nelo Quattro og Vanquish 1
Åre: Bracsa 1 minimum

Gratulerer med fantastiske resultat i Nordisk i Kristiansand nylig. Kan du si litt om hvordan du opplevde du helga?

- Tusen takk for det! Jeg opplevde helga som utrolig gøy og overraskende. Jeg visste på forhånd at vi hadde et sterkt lag, både K-1, K-2 og K-4. Men at Norge skulle vinne syv av ni løp i ungdomsklassen var helt utrolig. Jeg har tilbrakt mye av sommeren i kajakk, både på øst- og Vestlandet, der har det vært mye god trening og jeg visste at formen var god. Men kanskje ikke så god… På selve stevnet, på lørdag morgen var jeg veldig nervøs! Men det løsnet allerede etter første løpet. Resten av helga var bare konge! For meg var det kanskje ekstra gøy med tanke på at det var på hjemmebane, i Kristiansand. Flere bekjente så meg padle for første gang, da er det jo selvfølgelig gøy å vinne. Som kajakkpadler, eller idrettsutøver generelt, er det gode resultater vi jobber for, så det smakte godt kan du si.

Kan du si litt om hvordan du liker å trene, hva som er favorittøkta!

- Her er det vel naturlig at jeg skal svare “starttrening” eller noe lignende, men for å være ærlig liker jeg godt de øktene jeg er ”døden nær”. Jeg er flink til å presse meg til det ytterste. De øktene der man setter veldig stor pris på sekundene etter man er ferdig, og er litt overrasket over at man faktisk klarte å gjennomføre det, de liker jeg. Men selvfølgelig, en rolig økt er heller ikke feil. Favorittøkta må være en økt der jeg klarer å opprettholde høy fart over litt lengre tid, helst med andre. For eksempel lange drag i løping, eller padling. Men jeg må manne meg godt opp før jeg klarer å starte på disse øktene.

Driver du med andre idretter også?

- Ja, jeg gjør litt av hvert egentlig. Nå er jeg elev på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, der går jeg på svømmelinja. De tre siste årene har jeg mest svømt, kanskje fått med meg noen breddesamlinger og leirer i kajakk, men jeg har ikke padlet “hjemme med en klubb”, eller trent kajakk som jeg burde for å bli en god padler. I år har jeg padlet ca 600 km, det er kanskje like mye som de to forrige årene til sammen. Hjemme har jeg bare svømt. Jeg har også løpt litt, løpegrunnlaget har jeg fått fra løpetrening på eget initiativ, men jeg var med på UM i løping høsten 2013, der løp jeg 800 m og 200 m. På 800 m fikk jeg en 8. plass, på 200 m fikk jeg en 10. plass.

Hva er målet som padler?

- Si det... Jeg har egentlig vært litt bestemt på at jeg vil satse mest svømming, med tanke på NTG osv. Men etter nordisk-helgen har jeg måttet tenke mye på det. Når jeg tenker over det så er ikke dilemmaet så vanskelig egentlig, spørsmålet er: skal jeg trene utrolig mye svømming, og kanskje komme til EM? Eller skal jeg trene mye kajakk og bli en padler i verdenstoppen? Jeg tror jeg kan nå mye lenger i kajakk enn i svømming! Derfor er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å velge kajakk, men når, det vet jeg ikke...

Hva er det viktigste for deg i den klubben du er medlem i?

- Jeg mener det først og fremst er dyktige trenere og gode klubbkamerater som man kommer godt over ens med. Jeg trives veldig godt i Fana Kajakklubb og de hjelper med utrolig mange forskjellige ting. På stevner kan jeg hvile, og fokusere på arbeidsoppgaver. De fikser nummer på båten, når jeg skal padle, hvilket heat osv. Det er en luksus! Jeg vet også at i Fana kan jeg oppnå veldig gode resultater også i lagbåt, og jeg setter pris på at de viser at de gjerne vil ha meg der!

Tags: #Padling i toppen