Eiker padleklubb

På slutten av 1970-tallet var Hokksund PK en av de mest aktive elvepadleklubbene i landet med flere dyktige konkurransepadlere. I dag har klubben blitt til Eiker padleklubb, og driver hovedsakelig med tur- og havpadling og har medlemmer fra både Øvre og Nedre Eiker.

Når ble klubben startet: Januar 2006
Hvordan/hvorfor ble klubben startet: Hokksund padleklubb hadde lav aktivitet og medlemsmasse, og valgte å slå seg sammen med PALO, en klubb med lokale grønlandskajakkentusiaster som ble etablert rundt Anders Thygesen og firmaet Kajakkspesialisten i Vestfossen. Klubben endret da navn til Eiker padleklubb.
Antall medlemmer: 160

Foto: Lise Selin

Vi slo av en prat med Gro Karlsson, leder for Eiker PK. Oppslagsbildet er tatt av Tom Bårli, resten er tatt av Lise Selin

Hva er klubbens målsetting(er)?

- Det er å ha rimelige medlemskap og sterkt rabatterte priser på Våttkort-kurs for klubbens medlemmer. Dette for å følge opp visjonen om at alle skal kunne være medlem, delta på Våttkort-kurs og andre arrangementer i klubbregi uavhengig av privat økonomi. Padling for alle, en klubb for alle!

Hvilke padlegrener driver klubben med?

- Havkajakk

Hva er planene for 2016?

- Terminlista er omfattende med rundt 150 arrangementer fordelt over hele året.  Vi har 10-årsjubileum i år og skal feire oss selv i løpet av året med overnattingstur og fest den 20. august. 

Dersom du skal trekke fram en ting du er stolt av med klubben din, hva er det? 

- At målsetningen om å være «En klubb for alle» etterleves i praksis. Det at vi har en sosial modell og ledelse av klubben med et prisnivå som gjør at alle kan ha mulighet til å være en del fellesskapet. 

Foto: Lise Selin

Jobbes det mot spesielle grupper som er lavt representert i padling? 

- Gjennomsnittsalderen i klubben vår er 50 +. Vi jobber derfor mot å få unge aktive medlemmer. Styret har egen ungdomsrepresentant; en kontaktperson og talsmann for den yngre garden. Årskontingent for barn/ungdom er satt til 100,- kr/år ut fylte 17 år. Det innebærer tilgang på båter og utstyr til klubbaktiviteter.

- Videre har vi et samarbeid med Aktiv Eiker med grupper for uorganisert ungdom fra kommunene Øvre Eiker og Nedre Eiker.

- Vi har også en avtale med Hokksund ungdomsskole som gjelder elevene i 9. klassetrinn med valgfag i Miljø og friluftsliv.  Disse har tre padleøkter à 2-3 timer i løpet av skoleåret. Siste dag er praksis til Introduksjonskurs Hav UNG. Opplegget er gratis, med en frivillig betaling på 100,- kroner for å få Våttkortet som bevis for kurset.

Foto: Lise Selin

 

Står klubben for noen arrangementer, eller har dere planer i så måte? 

- Vi har følgende faste arrangement hvert år: Vårsleppet i april og Adventspadling første søndag i advent.  Strekningen Hokksund-Drammen padles med pålagt stopp underveis, der det serveres fersk hjemmelaget ertesuppe, kaffe fra Kaffe-Lars til rykende fersk gjærbakst/kake.  Det deles ut Aquaplomer (håndmalt aquarell med påtrykket diplomtekst = aquaplom) til alle som deltar.

- Videre har vi Påsketur med overnatting fra Hillestad til Hokksund.  Turen utsettes dersom vann fremdeles er islagt.

- Gjennom sommeren har vi nybegynnerpadling på mandagene, teknikktrening hver tirsdag og turpadling på torsdagene. I vinterhalvåret er det formiddagspadling på mandagene og mørkepadling torsdag ettermiddag. Vi arrangerer også bassengtrening i perioden oktober til april.

- I september har vi klubbtur til turløpet Telemarkspadlern, mens en Høsttakkefest med treretters middag i oktober markerer overgangen mellom sommerpadling og vinterpadling.

Foto: Lise Selin

Hvordan er utstyrs- og anleggssituasjonen til klubben?

- Vi har eget klubbhus med god variasjon i båtstallen. Den har økt fra tre kajakker i 2006 til 25-30 i løpet av 2016.

Kan du trekke fram et ønske du gjerne ville hatt innfridd på vegne av klubben?

- At vi hadde hatt tørrdrakter til utlån for barn/ungdom og voksne utenom den varmeste tiden av sommerhalvåret. Da hadde det vært mulig å holde kurs gjennom hele året, terpe mer på redningsøvelser og sikkerhet uten å ta hensyn til vanntemperaturen. I tillegg kunne flere av medlemmene vært aktive vinterpadlere!

Klikk her for klubbens hjemmeside

Følg Eiker PK på Facebook 

Foto: Lise Selin