WC Sprintpadling København

28.05.2015 10.05.12

29. til 31. mai arrangeres den tredje av årets World Cup regattaer, og denne gang er det København og kajakkarenaen på Bagsværd Sø som er stedet.

Søndagens padling:

Da er siste dag av World Cup 3 over. I dag var det to norske kajakker i aksjon. Først ut var Jon og Elling i B-finalen på K-2 200 m Senior Herrer. Her padlet guttene nok en gang et godt løp og passerte mållinjen som nr 7, en god debut på internasjonalt seniornivå av guttene.

Agnes avsluttet helgen med å padle K-1 5000 m Senior Damer. Hun falt noe bak fra start av, men padlet et jevnt godt løp og spurtet inn til 11. plass i et sterkt felt.

Neste konkurranse for seniorpadlerne er Norges Cup 2 førstkommende helg på Årungen sammen med resten av flattvannspadlerne i Norge.

Lørdagens padling:

Først ut var Mira og Agnes på K-1 500 m Senior Damer B-finale, begge padlet bra løp og Mira ble til slutt nr 3 og Agnes nr 6.

Kort tid etter var det klart for A-finale på K-1 1000 m Senior Damer for Mira. Hun padlet meget bra og kriget i front av feltet hele løpet. I mål var hun kun noen få centimeter bak pallplass, men måtte ta til takke med 4. plassen, likevel et meget godt løp av Mira!

K-4 1000 m Senior Herrer

Vår båt var giret på et godt resultat i dagens A-finale på 1000 m. Gutta åpnet bra men tapte for mye i midtpartiet, avslutningen var imidlertid sterk og i mål var de til slutt nr 7, noe som er årsbeste av guttene!

Jon og Elling mot mål

Jon Smedbye og Elling Oftedal mot mål. Foto: Larvrans Eikje/NPF

På ettermiddagen var det duket for 200 m. Norge stilte med 2 stk K-2. I den ene padlet Per Christian med Martin Befring og den andre ble en ren Oslo-duo bestående av Jon Smedbye og Elling Oftedal. Begge båtene kvalifiserte seg til semifinalen. Der viste Jon og Elling seg å være den sterkeste båten og padlet inn til en plass i morgendagens B-finale, en bra prestasjon! Per Christian og Martin ble dessverre slått ut.

K-4 500 m Senior Damer

Jentene våre var også i aksjon i dag. I forsøket på K-4 500 m kom de et stykke bak men kvalifiserte seg likevel til semifinalen. Der fikk de til et bedre løp og var med feltet i første halvdel før de gradvis falt bakover, dermed ble det dessverre ingen plass i morgendagens finale.

Dagens siste løp var K-4 200 m Senior Herrer. Den norske båten røk ut i forsøket etter et middels godt løp.

Fredagens padling:

Dagen startet med K-1 500 m Senior Damer for Mira og Agnes. Begge padlet gode løp og tok seg videre til semifinalen. Der møtte de tøff motstand og må dermed nøye seg med B-finale lørdag.

Mira padlet også forsøk på K-1 1000 m Senior Damer. Her padlet hun meget bra og kvalifiserte seg direkte til A-finalen lørdag!

På K-4 1000 m Senior Herrer ble Jo Sondre byttet ut med Per Christian, og det medførte rokkeringer i båten. Lars Magne ble flyttet til hull nr 2 slik at Per Christian kunne sitte først. Guttene gjorde et middels bra løp i forsøket, og måtte ta til takke med 4. plass og dermed semifinale rett bak 3. plassen som gav direkte plass i finalen. I semifinalen la den norske K-4 seg litt bak i feltet i starten før de startet en langspurt fra 500 m og inn, i mål ble de nr 2, rett bak Kina og sikret seg dermed plass i finalen i morgen!

Også i K-4 1000 m Senior Damer ble det forandringer. Heidi Helledal er hjemme med sykdom og dermed måtte Agnes steppe inn sammen med Kristiane, Christina og Aurora. I ettermiddag padlet K-2 200 m Senior Damer forsøk. Her ble det 4. plass og dermed plass i semifinalen. I semifinalen padlet jentene bra og ble nr 5, bare 3 tideler fra en plass i A-finalen.