Sommerbrev fra NPF

11.07.2016

Kjære padlevenner. Vi er halvveis både i året 2016 og i tingperioden. Mange padleaktiviteter skjer over det ganske land, og vi i administrasjonen sammen med styret ønsker å sende ut et sommerbrev til dere alle.

VM maraton 2020

Styret i Norges Padleforbund (NPF) fikk på tinget 2015 i oppgave å fortsette arbeidet mot en søknad om avholdelse av VM i maratonpadling. Etter et godt samarbeid mellom NPF og arrangørklubber ble det sendt inn søknad tidligere i år, og det internasjonale padleforbundet ICF har nå tildelt VM i maratonpadling til NPF i 2020. Arrangementet vil foregå i Bærum i august 2020, og i tillegg til de ordinære VM-klassene vil det også inneholde en masterklasse, hvor vi håper mange spreke mosjonister vil stille opp.

Stortingsmelding og friluftsliv

Arbeidet med ny Stortingsmelding om friluftsliv ble igangsatt i 2014. Meldingen ble lagt frem nå i vår og skal behandles i Stortinget oktober 2016. Gjennom NPF sitt medlemskap i Norsk Friluftsliv har vi fått ta del i og fremmet våre interesser inn mot dette arbeidet.

Padlingens dag 2016

Padlingens dag var en del av Friluftslivets år 2015, og basert på gode tilbakemeldinger og erfaringer bestemte vi å videreføre arrangementet også i 2016. Det var god deltakelse av klubbene også i år, med over 20 arrangementer rundt i det ganske land, og alle NPFpadlegrener var representert.

OL Rio 2016

For første gang siden 1964 går de Olympiske Leker uten norsk deltakelse. Kvalifiseringen er meget hard, og det lyktes ikke de norske padlerne å få kvoteplasser til årets leker. Men vi ser likevel fremover og tenker langsiktig, og basert på en god stamme med unge utøvere ser både vi og olympiatoppen at det er gode muligheter til å bygge opp et slagkraftig lag, i første omgang frem mot lekene i Tokyo 2020.

Søknad unge talenter

Olympiatoppen ble etter søknad tildelt 25 mill av Sparebankstiftelsen DNB, til utvikling av unge idrettstalenter i et prosjekt over 5 år. NPF har søkt om å få deler av disse midlene for å utvikle våre unge talenter. I skrivende stund er vi optimister i forhold til å få midler gjennom denne ordningen.

Våttkort 10 år!

I 2006 ble Våttkort lansert, og i løpet av disse 10 årene er rundt 90.000 kort utstedt. Dette er en utdanningsstige hvor alle NPF-grenene er godt koordinert. Lanseringen av Våttkort falt sammen med den perioden hvor NPF vokste mest i antall medlemmer og klubbtilslutninger, og vi tror at Våttkort har vært med å bidra til denne veksten. Dette tiltaket har gitt NPF positiv og god oppmerksomhet utad, og det blir registrert aktivitetsvekst i mange klubber.

Padling.no

Padling.no er nettsiden vår, og den begynner å bli veldig bra. Vi ønsker oss enda mer nyhetsstoff innen alle padlegrener: turer, konkurranser, kurs osv, osv som klubben arrangerer. Ta skarpe bilder og send til oss sammen med noen stikkord om arrangementet. Adressen finner dere her.

Norsk padling på Facebook

Vi har drevet facebooksiden Norsk padling i et års tid nå. Siden brukes til å dele relevant info for alle padlegrenene, og det er supert om dere vil like siden vår og få alle klubbmedlemmene til å gjøre det samme. www.facebook.com/Norsk-padling

#norskpadling på Instagram

Vi er relativt ferske på Instagram, men er godt i gang med å legge ut inspirerende padlebilder på kontoen #norsk_padling. Følger du og resten av klubbmedlemmene oss?

Nye klubber

En spesiell hilsen og velkommen til våre tre nye klubber/padlegrupper så langt i 2016. Billefjord IL/padlegruppe i Finnmark, Vefsna Elevpadlegruppe i Nordland og Saltnes Sportsklubb/padlegruppe i Østfold.

Vi ønsker alle våre medlemmer en fortsatt god padlesesong og god sommer!

Vedlegg: https://knowitsor.blob.core.windows.net/padleforbundet/1004/sommerbrev_klubbene_npf.pdf